sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

PUNAISIA PILKKUJA

Kuten kerroin, Tour de France lähti käyntiin eilen. Tänään päivän reitti kulki Monacosta Brignolesiin. Yleensä kilpailu lähtee jostain ulkomailta ja tänä vuonna tuo ulkomaa oli Monaco. Kilpailu päättyy aina Pariisiin, Champs Elysées'lle.

Meillä suomalaisilla on heti paikalla aihetta riemuun, koska maillot blanc aux pois rouges, parhaan kiipeäjän valkoinen, punapilkkuinen paita meni Jussi Veikkaselle, joka voitti ensimmäisenä suomalaisena kilpailun historiassa tämän kilvan. Paras kiipeäjä on se, joka nopeimmin kiipeää määrätyn rinteen. Veikkasella, joka asuu tämän etapin varrella, oli kotipaikkaetu päivän reitillä.

ELÄKÖÖN SUOMI!

4 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Hienoa, Jussi Veikkanen! En ole kyllä ikinä nimeä kuullutkaan-en seuraa pyöräilyäkään silti. Se on telkasta katsottuna niin omituisen näköistä, että ei innosta. Ranskassa ja Italiassahan laji on supersuosikki.

Mitä sinulle sattui , kun sait kainalosauvat avuksesi? Toivottavasti ei kovin rampauttavaa!

Tunti sitten Fifin kanssa juteltiin ja täällä on viileää(sopii minulle, kunhan ei sada)ja aixistence melko helteistä, silti sinne tekisi mieli, en ole vielä koskaan ollut ja tätä nykyä olen laventelifriikki, pitäisi pellot nähdä ihan livenä.

Toipumista!

Fifi kirjoitti...

Minullekin J. Veikkanen oli vallan uusi tuttavuus. Seuraan Touria satunnaisesti lähinnä maisemien takia, ja eilenkin tv oli auki taustalla muita askareita tehdessäni. Olin kuulevinani selostajien mainitsevan sanan Finlandais, mutta luulin kuulleeni väärin, kunnes rupesin ihan kunnolla seuraamaan. Hyvä Suomi! Huvitti hiukan, kun FDJ-équipen mies mainitsi Veikkasen puhuvan ranskaa samanlaisella aksentilla kuin Ari Vatanen... Olisi ollut hauska kuulla häntä!

Airelle kirjoitti...

joo, olin kuulevinani että hän on vasta kolmas suomalainen tourilla. ja ilmeisesti asuu ja harjoittelee etelä-Ranskassa. eihän meillä Suomessa ole niin valmiuksia ja kiinnostustakaan kilpapyöräilyyn. hienoa silti, että mies on löytänyt lajinsa ja menestyy, ei kuka tahansa saa punaisia pilkkuja selkäänsä.
suomalainen aksentti on tietysti tunnistettava. onko sinulle fifi koskaan huomautettu siitä? minusta tietysti kuulee, etten ole äidinkieleltäni ranskalainen, enkä sitä erityisesti yritäkään salata, mutta yleensä kukaan ei keksi, mistä olen kotoisin. toisaalta opin puhumaan ranskaa todella vasta täällä ja minulla on kai jonkinlainen etelän aksentin ja suomalaisen aksentin sekoitus, josta on vaikea päätellä, mistä tulen.
mitä tulee kainalosauvoihin, nyrjäytin jalkani matkalla katsomaan kuuluisaa Daudet'n myllyä Fontvieillessä, se oli ihan pieni liukuma sivuun avonaisissa kesäkengissä ja siitä tuli parinkymmenen päivän riesa. bother.
jos pääsisin liikkeelle, ottaisin sinulle, fifin maman, kuvia laventelipelloista, jotka juuri ovat parhaimmillaan. bisous!

Fifi kirjoitti...

Pikaista paranemista! Kirjoitin edellisen kommenttini ennen kuin luin postauksen loukkaantumisestasi, siksi en heti huomannut toivottaa prompt rétablissement. :)

Vähän väliä minulta kysytään, mistä olen kotoisin tai huomautetaan, että en taida olla täkäläisiä, mutta kukaan ei ole vielä osannut sijoittaa aksenttiani maantieteellisesti minnekään. Jotkut asiakkaat ovat jopa luulleet minua pohjoisranskalaiseksi. Sellaisiakin on kyllä ollut, jotka ovat pitäneet minua ranskalaisena ja hämmästyneet, kun suomalaisuuteni on tullut ilmi. Toisaalta on hauska olla "la fille à l'accent mystérieux"...!

Miten Veikkaselle muuten tänään kuuluu? Olen parhaillaan niin internet-yhteyteni lumoissa, etten ole edes avannut tv:tä.