torstai 18. maaliskuuta 2010

VIIKONLOPUN KIERTORETKET I: Vaison-la-Romaine

Viime viikonloppuna ilmat suosivat meitä ja kerrankin vietimme viikonlopun virallisessa kotikaupungissani. Käytimme siis kauniin sään hyväksemme ja lähdimme kiertelemään ympäröivää maaseutua.

Maaseudulla ajaessa pisti eniten silmääni se, että toisin kuin vain tunnin ajomatkan päässä merelle päin, meillä päin ei vielä näy kukkivia hedelmäpuita. Samaten lumi jaksaa edelleen pysytellä maassa varjoisissa paikoissa. Lämpötilat ovat siis ilmeisimmin alhaisemmat täällä kuin Välimeren läheisyydessä.

Lauantaina aloitimme retkeilymme Vaison-la-Romainen tarkastelemisella. Vaison on todella vanha kaupunki, joka ylpeilee sekä antiikkisella teatterilla että keskiaikaisella, kukkulan huipulla seisovalla keskiaikaisella kaupungilla.
Vaison seisoo Ouvèze-joen kahden puolen ja joen yli ojentuu roomalaisaikainen silta. Tuo silta on kuuluisa Ranskassa, koska 18 vuotta sitten tapahtuneen suurtulvan aikana se oli ainoa, joka pysyi paikoillaan kaikkien uusien siltojen ajautuessa tulvivan joen mukana.

Vaison on aika tavallinen etelä-ranskalainen kaupunki, mutta keskiaikainen vanha kaupunki on söpö ja hvässä kunnossa ja vetää sesonkiaikana puoleensa paljon turisteja. Mikä selittää kaikki kaupungista löytyvät turistiloukut. Lopputalvena matkailu onkin mukavaa, koska ilmat ovat jo suotuisat, mutta turistilaumat ovat vielä poissa ja samaten suurin osa turisteja vaanivista krääsäkaupoista on vielä kiinni.

1 kommentti:

Fifin maman kirjoitti...

Aika karun näköistä, mutta yksinkertaisuudessaan kaunista!