torstai 18. maaliskuuta 2010

VIIKONLOPUN KIERTORETKET II: Suze-la-Rousse ja Saint-Paul-Trois-Châteaux

Sunnuntaina lähdimme taas liikkeelle ja tällä kertaa otimme suunnaksi Bollènenen kaupungin. Suuri virhe. Bollène on varmasti tylsin ja rumin kaupunki Provencessa tai ainakin hyvin lähellä tätä titteliä. En ottanut siellä yhtään kuvaa.


Onneksi matkalla kuljimme Suze-la-Roussen kylän läpi. Pysähdyimme tarkastelemaan sen keskellä, pikku nyppylällä seisovaa linnaa. Linna on ulkoa päin puhdasta keskiaikaa, mutta sen sisäosat on uudistettu myöhemmin. Keskuspiha ja muutamat muut osat ovat kauniin renessanssinaikaiset. Linna toimii tyylikkäinä puitteina Université de Vinille, Viiniyliopistolle, joka tarjoaa enologian kursseja.



Pettymyksemme jälkeen jatkoimme matkaamme Saint-Paul-Trois-Châteaux’hon. Kuten niin monessa muussa paikassa, on täälläkin Rooman aikaisia raunioita. Sen lisäksi keskiaikainen kaupunginkeskusta on pieni, mutta todella kuvauksellinen. Sen pikku kujilla oli kiva kuljeskella ja katsella myöhäiskeskiaikaisia ja renessanssinaikaisia porvaristaloja. Ruuasta kiinnostuneille siellä on myös Tryffelin talo.





Lopuksi täytyy rikkoa legenda: Saint-Paul-Trois-Châteaux’ssa ei ole kolmea linnaa, ei taida olla ensimmäistäkään. Nykyinen nimi on keskiaikainen väärinkäsitys paikallisen gallialaisheimon latinanielisestä nimestä, Tricastini. Markkinointijippo?

Ei kommentteja: