maanantai 29. maaliskuuta 2010

KUUKAUDEN KASVIS: Palsternakka



Näin talvella saatavilla olevat kasvikset ovat ennen kaikkea juureksia. Yksi niistä on palsternakka, latinaksi pastinaca sativa, joka kuuluu samaan perheeseen kuin porkkana, mutta sen vitamiini- ja mineraalipitoisuus on suurempi kuin porkkanan. Ranskaksi sen nimi on panais ja se kuuluu niihin kasviksiin, joita on alettu käyttää uudestaan suuremmassa määrin.

4 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Taas tänään söin palsternakkaa, syön sitä kolme-neljäkin kertaa viikossa. Se on kuitupitoista, siinä on inuliinia ja se nyt vaan on niin hyvää. Kaikki juurekset ovat, Fifinkin mielestä.

Airelle kirjoitti...

itsekin olen tietystä syystä syönyt paljon juureksia tänä talvena ja ne ovat hyviä ja niin terveellisiä!

Pupuce kirjoitti...

Kivoja ja hyödyllisiä nää siun vihannes-infot! :) Myö aiotaan liittyä lähikylän AMAPiin ja sieltähän saa sitä juuri kauden vihanneksia ja hedelmiä. Nyt meijän pitäisi vaan hankkia suurempia jääkaappi, jotta saadaan viikon "sato" säilöön.

Fifi kirjoitti...

Joo, maman chérie ei nyt ehkä ihan pysy totuudessa... :D Kyllä mä kotona (= Suomessa) syön kiltisti kasviksia/juureksia, kun äiti laittaa, mutta Ranskassa niitä tulee syötyä ehkä kerran kahdessa viikossa. Kasvissosekeitossa ne menevät helposti alas, mutta edelleenkin turhan ennakkoluuloisena laitan keittoihini useimmiten perunaa ja porkkanaa et c'est tout.

Hyvä tietää tuo palsternakan täkäläinen nimi, en olekaan aiemmin osannut etsiä sitä kaupan vihanneshyllyltä tai torilta, kun en tiedä miltä palsternakka näyttää!