perjantai 10. heinäkuuta 2009

BOULES

















Toinen Suomessa vähän tunnettu urheilulaji: petanque. Ja toinen outo, tv-ruudusta napattu valokuva.
Marseillessa juuri loppui suuri kansainvälinen kilpailu, le Mondial La Marseillaise à Pétanque. Sitäkin seurataan televisiossa joka päivä, vaikka minusta se on todella vähän televisioon sopiva urheilulaji, paljon huonompi kuin vauhdikas pyöräily.
Itse en ymmärrä koko urheilulajista mitään. Tiedän vain, että on olemassa ainakin kolmea eri lajia : boules, pétanque ja boules lyonnaises. Minulle koko juttu ei ole koskaan avautunut, mutta täällä etelässä se on erittäin yleinen vapaa-ajan harrastemuoto. Jokaisessa kaupungissa täällä on boulodrome, pelaamiseen omistettu hiekkakenttä, usein plataanien varjostama, jotta kesähelteelläkin voi pelata.

2 kommenttia:

mireval kirjoitti...

Minä aina luulin (ensinnäkin että petanque ja boules on sama asia, ja toiseksi) että petanque olisi vanhojen ihmisten laji. Ja mitä vielä! Täällä ainakin näkee myös yhä nuorempia ja nuorempia (no ehkei teinejä) petankkia pelaamassa!

Minusta on ihana katsella petankin pelaajia ja heittotyylejä. Itse pelistä en ymmärrä hölkäsen pöläystä.

Airelle kirjoitti...

olen ollut ymmärtäväni, että näiden kolmen välillä olisi eroja säännöissä, mutta ympärilläni ei ole asiantuntijoita, jotka voisivat niitä selittää. ja tosiaan, päivisin näkee paljon eläkeläisiä pelaamassa, mutta kesäillan viileydessä on usein nuoriakin pelaamassa. minusta oli hauskaa huomata, että nuo tv:n puoliammattilaiset riitelivät kilpailutilanteessa ihan samalla lailla ja yhtä kovaäänisesti kuin tavalliset iltapäiväpelaajat!