torstai 28. lokakuuta 2010

SYKSYN TUNNELMIA


Olen oikeastaan syksyn lapsi, syyskuussa syntynyt. Silti pitkään rakastin kuumuutta, enkä ollut täkäläisestä elokuun paahteesta moksiskaan. Mutta vanhetessa olen alkanut rakastaa enemmän kevättä ja syksyä, viileämpää ilmaa ja vihertävää luontoa.


 
Varsinkin kun syksy on tällainen. Täällä eletään intiaanikesää. Aamut ovat jo kalseat, mutta päivällä lämpötilat nousevat ihan kunnon suomalaisen kesän tasolle. Ainakin silloin kuin aurinko paistaa. Kuten on paistanut viimeisinä muutamina päivinä. Taitavat manata viileämpää viikonlopulle, mitenkäs muuten, ihan kuin viime viikonloppuna.






Mutta tällä hetkellä on ihanaa kävellä koiran kanssa kilometritolkulla läpi viinitarhojen. Viininlehdet alkavat värjäytyä syksyn punaisiksi. Ilmassa on vienoinen käyvien viininmarjojen tuoksu. Aurinko paahtaa niin, että voin olla ulkona t-paidassa.



Joka askeleella tunnen olevani onnekas, kun voin asua maaseudulla ja ulkoiluttaa koiraa keskellä päivää. Pian se talvi tulee ja odotan nähdäkseni, millainen talvi on täällä Cévènnesien etelärinteillä. Mutta nyt otan aikaa nauttiakseni syksyn ihanuudesta, sen kun voin. Vaikka tekemistä olisi ihan tarpeeksi, ei kai tekemättömät työt mihinkään karkaa.


2 kommenttia:

Fifi kirjoitti...

Kieltämättä syksy on huomattavasti lempeämpi Provencessa kuin Suomessa; vain ruska puuttuu, muuten olisi lähes täydellistä! Ainoa hankaluus on, ettei oikein tiedä kuinka pukeutua, koska aamulla on hyvinkin viileää ja päivällä taas lähempänä 20 astetta. Huomenna ja sunnuntaina pitäisi olla hirmuinen sade... toivottavasti lämpöiset syysiltapäivät jatkuvat sen jälkeen! Bon WE !

Airelle kirjoitti...

niinpä, Fifi, pukeutumisen vaikeus jatkuu oikeastaan koko talven. vaikka aamulla olisi viiltävän kylmää, päivällä hyvällä, suojaisalla paikalla ja auringossa paahtuu kaikkien takkiensa ja villapuseroidensa kanssa.
toivottavasti teillä on uudemmassa rakennuksessa lämpimämpää, silloin kun opiskelin humanistisen vanhassa yliopistorakennuksessa, niissä suurissa amfeissa sai talvella ottaa muistiinpanot tumput kädessä.
hyvää viikonloppua sinua ja kaikille lukijoille!