sunnuntai 10. lokakuuta 2010

SATAA SATAA ROPISEE


Mitä tehdä sateisena sunnuntaina? Ommella ikkunaverhoja uuteen taloon ja katsella telkkaria. Kun vielä kanavatarjontamme romahti viiteen muuton jälkeen, täällä kun nimittäin ei internet-tarjoajamme televisio-liitäntä toimi (maalla asumisen iloja), puhumattakaan digitelkkarista, katselen kuutoselta uusintaa Maison à vendre, Talo myynnissä -ohjelmasta. Miten alas voikaan vajota...

Ohjelman perusidea on se, että relookataan talo, joka on ollut kauan myynnissä vaan ei ole kellekään kelvannut. Ei ihmekään; usein ne ovat taloja, jotka ovat räystäitä myöten täynnä kamaa, vanhahtavia huonekaluja, hirveitä tapetteja, kitchejä koristeita ja tekokukkia joka nurkassa... Yleensä eka juttu, joka tehdään, on tyhjentää turha kama ja maalata valkoiseksi tai neutraaliksi kaikki seinät. Kas, kun eivät tule itsekseen ajatelleeksi sitä?

Logiikka on se, että ihmiset ostavat talon, jossa ei tarvitse tehdä korjauksia. Miksi kaikki haluavat valkoiset seinät, on minulle mysteeri. Minä varmasti alkaisin heti uudestaan maalaustyöt, jos ostaisin yhden noista taloista. Lisäksi kuitenkin on usein myös korjaustöitä tehtävänä, sähkö- tai putkitöitä, ulkotilan siistimistä ja sen sellaista. 

Yksi asia, joka erittäin usein herättää huomiota on se, että kaksikerroksisissa taloissa pitää olla wc jokaisessa kerroksessa. Näppärää tietysti. Suurin juttu on kuitenkin se, että wc on erikseen, erotettuna kylpyhuoneesta. Joten pitää avata kaksi ovea ennen kuin pääsee pesemään kätensä. Ja kun yhteenkin taloon lisättiin alakertaan se puuttuva wc, laitettiin sinne pönttö, vaan ei käsienpesuallasta!  Asumista ranskalaisittain.

Yläkuvassa on vanhan talon keittiön ikkuna. Uudessa talossa on ns. ranskalaiset ikkunat eli tarvittiin yht'äkkiä kuudet pitkät verhot, jotka näkyvät alakuvassa.

3 kommenttia:

Voikukka kirjoitti...

Sinänsä on ihan hyvä, että WC on omassa huoneensa, mutta käsienpesumahdollisuutta suomalainen kyllä kaipaa WC:ssä.
Minä joskus ihmettelen miksi talot ja asunnot remonteerataan ennen myyntiä. Uusi asukas voisi kuitenkin haluta jotakin muuta.

Memmu kirjoitti...

Heh, itsekin just kattelin eilen kyseistä ohjelmaa...Martiniquen telkkaritarjonta on kanssa aika masentavaa - telenovelia, visailuja ja tietokilpailuita tuutin täydeltä (joita ranskalaiset muuten tuntuu rakastavan, niitä kun riittää).Mun inhokki on btw. "12 coups du midi" - siis animoitu keiju, joo terve XD

Airelle kirjoitti...

minustakin aika outo tapa vaatia niin myytäviltä että vuokrattavilta asunnoilta, että niiden pitää olla "uuden" veroisia. jos seuraava asukas ei yhtään pidäkään edellisten juuri sutimasta värimaailmasta, tehdään sama työ kahteen kertaan. täysvalkoiselle pohjalle voi tietysti helposti kehittää uusia väriratkaisuja. ja tekee kokovalkoinen myös huoneet suuremman näköisiksi.

en tiedä, onko Suomen tv mistään kotoisin, meillä ei ole enää näkynyt sen jälkeen kun Suomeen tuli digitv. mutta ranskalainen ei tosiaan ole kummoinen; useat sanovat, että on 200 kanavaa eikä mitään katsottavaa. joten 5 tai 50, ihan sama mulle. ja kaiken lisäksi se dubbaus, joka pilaa nekin ulkomaiset ohjelmat, joita ehkä haluaisi katsoa.