maanantai 18. lokakuuta 2010

HAMSTRAUSTA

Ranskassa on noussut kova vastustus eläkeuudistusta vastaan. Täällä vallitseva ns. neuvottelukulttuuri on päässyt siihen vaiheeseen, että ihmiset osoittavat mieltään kaduilla ja tietyt kategoriat ovat lakossa. Marseillessa roskakuskit ovat lopettaneet roskien keräyksen ja jätteet kasaantuvat kaduille. Junayhteydet katkeilevat, moottoriteillä rekkakuskit hidastavat liikennettä, koulut ja muut laitokset ovat aina silloin tällöin kiinni...

Kaikesta kauheinta on tietysti uhka, joka leijuu ranskalaisten pyhän lehmän, auton, yllä. Öljynjalostamoiden väki on mennyt lakkoon ja uhkaa meitä nopealla bensan loppumisella. Onko uhka todellinen vai johtuuko bensan loppuminen tietyillä asemilla ihmisten hamstrauksesta, on vähän epäselvää. Valtionjohto vakuuttaa, ettei niukkuutta ole ja että viikonlopun mentyä kaikille asemille saadaan taas bensaa. Mutta kun jonnekin ilmaantuu tankkiauto, muodostuu sinne heti paikalla pitkä autojen jono, sillä jokainen autoilija haluaa pelata varman päälle. Samalla kun kritisoi muita turhasta hamstrauksesta.

(Kuvalla ei taaskaan ole mitään tekemistä jutun kanssa, se on edelleen Goultista, kylän oman kuvataiteilijan pystyynkuolleihin puihin tekemiä veistoksia)

Ei kommentteja: