lauantai 21. elokuuta 2010

POSTCARDS FROM VERSAILLES


Château de Versailles



Versailles'ssa kun olin, piti loppupäivästä käydä vielä kävelemässä linnan puistossa. Vinkki: puistoon on ilmainen sisäänpääsy, paitsi viikonloppuisin, kun upeat vesilaitteet pannaan päälle. Puisto on niin valtava, että yksinään siellä kävelisi koko päivän, varsinkin jos haluaa katsastaa Marie Antoinetten maatalon. Pieni juna, joka kiertää puistoa, on hyvä idea, se säästää vähän aikaa ja jalkoja. En ennättänyt kovinkaan pitkälle, näpsäsin pari kuvaa julkisivusta ja Appelsiinipuutarhasta ennen kun kuukahdin.

L'Orangerie

3 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Oih... Itse olen käynyt Versaillesissa vain talvisaikaan, upea se on silloinkin. On jotenkin niin kiva, että puutarhaan/puistoon on vapaa pääsy. Ihmiset hölkkäävät, istuvat piknikillä (siis siellä vähän kauempana)...
Mutta jonakin päivänä täytyy käydä siellä kesälläkin, näyttää upealta kuvissasi, ja jo pelkkä ajatus suihkulähteistä... Miltäköhän siellä silloin näyttääkään?

Päivikki kirjoitti...

Ninnun kautta tulin tutustumaan...
Monta maata euroopassa on ollut käyntikohteenani, mutta Ranskassa vierailu vielä puuttuu. Toivottavasti vielä joskus sinnekkin!

Airelle kirjoitti...

Hei Päivikki, toivottavasti joskus pääset käymään Ranskassa, ehkäpä useamminkin, sillä tämä on maa niin täynnään upeammista upeampia kohteita, ettei milloinkaan ennätä kaikkea nähdä, vaikka yrittäisi.
Versailles on tietysti yksi tunnetuimpia matkailukohteita täällä, mutta minusta se kaikki suuruus ja komeus on jo melkein liikaa.
talviaikaan on varmaankin rauhaisampaa, Pinea, kesällä turistien paljous oli vähän väsyttävää. ja se puiston suuruus uuvuttava, sinne täytyy joko lähteä hyväkuntoisena ja anivarhain aamulla tai sitten käyttää junaa tai pieniä sähköautoja, joita myös voi vuokrata, samoin kuin polkupyöriä.
Versailles on tietysti alusta lähtien ollut kuuluisa suihkulähteistään ja loistavasta teknisestä suorituksesta niiden kaikkien pulppuamiseksi, aikana jolloin ei tietenkään sähköpumppuja jms. tunnettu.