lauantai 24. huhtikuuta 2010

REMONTTIHOMMIA


Fourquesin talon omistajat ovat päättäneet lopultakin korjata katon ja siitä ilahtuneena innostuimme remontoimaan myös sisällä. Johan tuossa talossa on jonkin aikaa asuttu ja maalit ovat alkaneet harmaantua. Kevään kunniaksi maalasimme ruokasalin kaksi seinää keltaisiksi ja kaksi valkoisiksi. Aurinko tuli heti sisään huoneeseen.


Alakerran todellinen ongelma on kuitenkin lattia. Lattialla on aivan ihanat, vanhat lattialaatat - paitsi, että osa on rikki ja ennen kaikkea joku aikaisempi vuokralainen on liimannut laattojen päälle varmaankin korkkimattoa. Korkkimatto on poissa, mutta liiman jäljet ovat jäljellä. Ja laattojen pinta on niin rikki ja paikoittain mustunut, ettei niitä saa millään puhtaiksi. Joten olemme päättäneet, vuokranantajan luvalla, laittaa uuden muovimaton päälle. Harmittaa ihanien laattojen peittäminen, mutta siivous tulee paljon helpommaksi. Väriksi valitsimme myös iloisen keltaisen.



Maalaustyöt jatkuvat vielä keittiöön ja olohuoneeseen. Tämä remontti jatkuu ainakin toisen viikon eli mukavasti lomiemme ja vapaapäiviemme ajan. Ja siivous siihen päälle!


Lisäys sunnuntai-aamulta, vuorossa keittiö:

4 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Mukavalta näyttää! Tiedätkö, meidän katossa on samanlaiset palkit, miten sattuikaan. Sääli peittää noin kauniita lattialaattoja, mutta kuten sanoit, tasainen ja helppohoitoinen pinta on takuulla parempi.

Työn ja tekemisen iloa teille! Laita sitten kuvat valmiista.

Ansku kirjoitti...

Voi kuinka kauniit lattiat jäävät piiloon, mutta ymmärrän siivousongelman erittäin hyvin!

Pupuce kirjoitti...

Kivannäköistä! :) Harmi todella peittää noin upea laattalattia ja vielä muovimatolla. Laminaatti ois ollut myös helppo laittaa eikä neliöhinta ole päätähuimaava.

Terkkuja!

Airelle kirjoitti...

jep, tiedämme, että muitakin mahdollisuuksia olisi ollut lattiaa varten, mutta koska olemme vuokralla, emme halunneet laittaa enempää aikaa, rahaa ja erityisesti vaivaa tuohon lattiaan. omistajienhan olisi pitänyt ajatella asiaa ennen vuokraamista.
todella harmi, että joku oli käyttänyt liimaa edellisen lattianpeiton asettamiseen, näihin laattoihin se syöpyy kiinni eikä enää läöhde, vaikka mitä olemme yrittäneet. muutaman rikkinäisen laatan olisi ehkä voinut vaihtaa, mutta noita liimapaikkoja ei millään saa enää siisteiksi. olohuoneeseen ja yläkertaan omistaja olikin jo laitattanut modernit lattialaatat. näytänkin teille joku päivä yläkerran huoneet ja siellä olevan katon!