sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

SOMMIERES


Keskiviikosta näkyy tulleen matkailupäiväni. Viime keskiviikkona suuntasimme työasioissa kohti Gardin departementin sydänmaita, etenkin Sommièren kaupunkia. Samalla meillä oli kuitenkin tilaisuus katsastaa uudestaan tuota kaupunkia, jonka näimme nopeasti viime jouloukuussa.

Kuten usein Provencen pikkukaupungeissa, oli sielläkin kevään tullen tapahtunut valtava muodonmuutos. Kadut, jotka keskitalven viimassa olivat tyhjät, kuhisivat keskellä viikkoa ja keskipäivällä ihmisiä. Jotkin (muutkin) turistit olivat jo liikenteessä ja paikallisetkin olivat ilmiselvästi keksineet tekemistä päästäkseen nauttimaan kauniista ilmasta ja pikkukaupungin menosta.

Kaupat ovat sellainen hassu sekoitus erilaisia vaate-, ruoka- ja sisustusliikkeitä, joka on tullut yleiseksi kaikissa matkailijoita kiinostavissa kaupungeissa. Tavalliset jokapäiväistavaroiden liikkeet ovat lähes kadonneet kaupunkien sydämistä ja paikalliset tekevät yleensä ostoksensa kaupungin reunoilla sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Jotkut keskustan liikkeet ovat jopa kokonaan kiinni talvikuukaudet ja avautuvat vasta kevään kauniiden päivien saapuessa.





Tänä viikonloppuna Sommièressä olisi keskiaikainen juhla. Ne ovat tulleet suosituiksi täällä päin. Kaupungilla onkin sopiva linna nyppylän päällä ja se ja kapeat pikkukadut luovat keskiaikaista tunnelmaa.

Ei kommentteja: