keskiviikko 3. helmikuuta 2010

KEVÄTTALVEA

Eilen, tiistaina toinen päivä helmikuuta vietettiin Ranskassa Chandeleuriä. Nettiystäväni Fifi kirjoitti blogissaan loistavasti Chandeleurin historiasta, joten en viitsi yrittää panna paremmaksi. Sanonpahan vaan, että täällä Ranskassa Chandeleur on varsinkin lapsien suursuosikki juhlien joukossa, koska silloin herkutellaan lettujen ranskalaisilla, kevyemmillä serkuilla, crêpeillä. Pitkin helmikuuta lettuja syödään monessa paikassa, esimerkiksi Nyonsin koulut järjestävät perheille ja ystäville lettujuhlat iltapäivästä kerätäkseen rahaa luokkien toimintaa varten.
Koko Euroopassa vaikuttaa olevan harvinaisen viileä ja luminen talvi. Niin täällä Ranskassakin. Lunta tulee aina silloin tällöin täällä etelässäkin, vaikka se onkin aika harvinainen näky. Se kuitenkin harvemmin pysyy maassa, eikä sellaista kaaosta kuin kolme viikkoa sitten, ole enää sattunut – ei ainakaan vielä. Kevään ensimmäiset airueetkin, mimosan kukat, ovat jo ilmaantuneet puihin ja kukkatoreille. Niiden iloinen keltainen väri piristää nyt, kun taivas on aika pilvinen, vaikkakin ilma on viileä ja kuivempi kuin aiemmin vuodesta.

Kylmä ja pilvinen ilma ei oikein innosta matkailuunkaan , joten viikonloput ovat kuluneet levossa ja hiljaiselossa. Viime sunnuntaina teimme pikaisen pyräyksen Mourièsin kylässä. Sieltä löytyi tämä söpö pieni puoti, joka myy kaikenlaista hyvää, teetä, kahvia, suklaata, paikkakunnan tuotteita ja ennen kaikkea kuivattuja lääkekasveja, mistä nimi l’Herbier des Alpilles, Alpilles’n kasvio. Pikkuinen putiikki on aika syrjäisessä paikassa, pienessä kylässä, mutta heillä on myös nettikauppa, jonka kautta voi ostaa mm. valmiita paketteja, joissa on kaikki ainekset erilaisia pikkuhuolia hoitavia yrttiteitä varten.

1 kommentti:

Simpukka kirjoitti...

Eilen täällä paistoi aurinko. Tänään tummat sateiset pilvet ovat laskeutuneet niskaamme. Illalla aiomme mennä kirkkaasti valaistuun elokuvakeskukseen katsomaan uutta Serge Gainsbourg-fimiä.