sunnuntai 10. tammikuuta 2010

LUNTA LUNTA LUNTA VAAN...

Kaikissa etelä-Ranskan suomalaisblogeissa on kuvia lumesta, joten laitan omanikin. Tulin eilen Suomen lumikinosten keskeltä ja löysin tämän:

Etelä-Ranskaankin oli tullut kerros lunta. Tuskin se kuitenkaan kauan kestää, päivällä lämpötilat ovat plussan puolella ja lumesta tulee pikkuhiljaa loskaa.
Vertailun vuoksi, onhan tämä ihan toista:
Etelä-Ranskaan ei tietysti mielletä lunta. Se onkin sen verran harvinaista, ettei kalustoa ole teiden puhdistamiseen ja silloin kun lunta tulee, menee koko maa vähäksi aikaa kaaokseen. Mutta se on aina lyhytaikaista. Toisaalta niin kuitenkin taphtuu melkein kerran talvessa. Silloin ranskalaiset marisevat huonosta valmistautumisesta tällaisiin ilmiöihin, mutta olisivat tuskin valmiita maksamaan pohjoismaisen tyylisiä kalustoja paria päivää varten vuodessa.

6 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Heippa ja bonne année sinnekin !

Todella Pariisissa tämä keli tuntuu yleistyvän ja joka talvi itse marisen kun jätin (tarkoituksella) talvikamppeet kotimaahan. Vievät niin paljon tilaa matkalaukuissa, mutta ensi vuonna taidan sittenkin tuoda lasten toppahousut ja toiset talvisaappaat...

=)

Airelle kirjoitti...

tai sitten ostaa kahdet kamppeet, Ranskaan ja Suomeen? se oli suurin piirtein strategiani tähän mennessä, vaikka kamppeet Ranskassa olivatkin vähän heppoisemmat - meillä täällä etelässä on sen verran harvemmin pakkasia ja lumikelejä. en sitten tiedä jatkossa, jos perheen kotia ei enää ole Suomessa, mutta talvikamppeet todella vievät hirveästi tilaa matkalaukuissa. jonka lisäksi minulla on koira ja koiran kuljetushäkki yleensä matkassa.
parempaa kevättalvea sinne "pohjoiseen"!

aimarii kirjoitti...

Telkkarista olen nähnyt välähdyksiä, että Ranskassakin on lumitalvi.
Siltä se kuvistasikin näyttää.
Täällä Lounais-Suomessa on monen vuoden jälkeen upea talvi. On lunta ja pakkasia. Hiihtämään on päässyt.
Luin monta postaustasi ja viihdyin vallan mainiosti sivuillasi. Huomasin, että olet multasormi kirjoittaja, kuten itsekin olen.

Airelle kirjoitti...

hyvää uutta vuotta Suomeenkin, Aimarii!

kirsi kirjoitti...

Ihana blogi!

Niin, mieheni jai Pariisin kentalle jumiin ennen joulua, pienen lumisateen takia....
Hyvaa Uutta Vuotta Kap kaupungin kesasta!

Airelle kirjoitti...

merci Kirsi!