perjantai 11. kesäkuuta 2010

KATTO-UUTISIA


Tästä Saintes Maries de la Merin kirkon katosta, josta näytin kuvaa jo muutama päivä sitten, on nyt tullut paikallinen, jos ei jopa kansallinen riitakappale. Kaupunginjohtaja ja kirkon pappi taistelevat tuomioistuimissa katon käyttöoikeudesta.

Tällä hetkellä kaupunki järjestää maksullisia vierailuja katolle. Pappi vaatii koko kirkon, katto siihen lukien, käyttöoikeutta pelkästään kirkolle ja valittaa, että turistit nousevat sinne messun kestäessä. Katto on erittäin suosittu kohde, koska sieltä on todella loistava näköala.

Camargue on niin latteaa, että kirkkaana päivänä näkee pitkälle. Vierailullamme, josta kirjoitin viimeksi, näimme ihan maantasosta niin Sainte Victoiren Aixin kupeessa kuin Mont Ventoux'n Avignonin takana, puhumattakaan lähemmällä olevista Alpilleseista. Voitte siis kuvitella, miten hyvin näkee korkeammalta, kuten juuri tältä kirkon katolta. Niinpä vierailijoita riittää.

Tämän jutun takana on taas kerran ranskalainen kummallisuus. Kirkolliset rakennukset ovat täällä kuntien omistuksessa, niiden korjaustyöt ovat kuntien harmeja ja kirkko vaan käyttää niitä. Ehkä kunta siis tässä tapauksessa ajattelee, että on normaalia ottaa jostain rahaa kattamaan tulevat korjaustarpeet. Vähän Don Camillo-mainen tunne kyllä tulee tuollaisesta riitelystä.

3 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Vierailen ensimmäistä kertaa blogissasi. Kiinnostavia juttuja (kuten tuo katto) ja
hienoja kuvia.

pinea kirjoitti...

Aika hauska! Tai siis todellakin doncamillomainen juttu... En olisi tullut ikinä ajatelleeksi.

Airelle kirjoitti...

merci Ninnu, tervetuloa takaisin.

niin, Pinea, täällä näkee kaikenlaista hauskaa...