lauantai 5. kesäkuuta 2010

Edellisenä viikonloppuna tapahtui Camarguen pääkaupungissa, Saintes Maries de la Merissä. Helluntai on mustalaisten pyhiinvaelluksen aika. Mustalaisten suojeluspyhimys on Pyhä Sara eli Musta Sara, koska hänen sanotaan olleen iholtaan tumma, mahdollisesti egyptiläistä syntyä. Sara oli pyhien Marioiden palvelija tai matkakumppani. Legendan mukaan Jeesuksen kuoleman jälkeen Pyhät Mariat, Maria Magdaleena ja kaksi muuta Mariaa, ajelehtivat veneellä Pyhältä maalta Välimeren yli ja rantautuivat Provenceen, Saintes Maries de la Merin kaupungin tienoille. Kaupungissa on Marioille ja Saralle pyhitetty kirkko, jonka kryptassa on Mustan Saran luut ja patsas.




hyvällä hollilla kirkon katolla...


Mustaa Saraa esittävä patsas on tosiaan tumma iholtaan ja verhoiltu yltäkyltäisesti useaan vaatekertaan, joiden alle patsas melkein kokonaan hukkuu. Vuosittain, mustalaisten pyhiinvaelluksen aikaan, patsas tuodaan saattueessa ulos kryptasta ja kuljetetaan meren rannalle, jossa se käytetään vedessä, josta Pyhän Saran väitetään tulleen ja sitten se palautetaan paikalleen.





Tapahtumaa seuraa suuri ihmisjoukko, eikä hyvälle hollille kuvien ottoon pääsy ole tungoksessa helppoa. Lehtitietojen mukaan tänä vuonna katselijoita väitetään olleen yli 35 000.




Tästä osoittesta löydätte lisää kuvia tapahtumasta la Provence-lehden sivuilta

Ei kommentteja: