torstai 4. marraskuuta 2010

TAAS MEEMIÄ


Lukijat, tai siis ainakin yksi lukija, joka haastoi minut tähän meemiin, haluavat tietää minusta lisää henkilökohtaisuuksia. Joten tässä tulee.

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen ”Mikä sinusta tulee isona?

Ei aavistustakaan... ei minulla tainnut koskaan olla mitään unelma-ammattia, mikä ehkä selittää, miksi mietinkin asiaa 45 vuotta!

2. Mistä sarjakuvista pidit eniten?

Luin enemmän kirjoja, mutta meillä kotona on edelleen iso pinkka vanhoja Aku Ankkoja sekä joku Tintti ja Asterix.
 
3. Lempileikkejäsi

Ihan varhaislapsuudesta muistan lumilinnat, jotka kaivoimme naapurikerrostalon pihaan kertyneisiin lumikasoihin parin kaverin kanssa. Uudessa talossa oli ympäristössä aika paljon lapsia, jotka kokoontuivat meidän hiekkalaatikolle. Mitä hiekkalaatikossa voi leikkiä? Leikimme myös metsässä, kiipeilimme puihin ja keräsimme vattuja.

Jossain vaiheessa Barbit tulivat mukaan kuvaan. Mutta itse asiassa muistan enemmän lukeneeni jatkuvasti.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

50 v. :-) Äitini ei koskaan järjestänyt mulle synttäreitä ystävieni kanssa. Joten synttärijuhlat alkoivat, kun pystyin itse ne järjestämään ja kutsuin kaverini kotiin. Asia hiersi sen verran, että tyttärelleni järjestin valtavia syntymäpäiväjuhlia.

5. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Matkustaa tuhanteen eri paikkaan. Kirjoittaa - siis ammattimaisesti.
 
6. Ensimmäinen lempiurheilulajisi

En koskaan pitänyt koulu-urheilusta. Aloin saada parempia numeroita, kun lukiossa saimme itse valita lajimme (kävin edelläkävijälukiota) ja meille tarjottiin mahdollisuus käydä myös koulun tiloissa pidettävillä jazztanssitunneilla. Tanssi oli mun laji kymmeniä vuosia, mahtaako kelvata urheiluksi?

7. Ensimmäinen musiikki-idolisi

Fifi puhui Barbra Streisandista ja hän taisikin olla yksi ensimmäisiä idoleitani. Silloin ilmestyi useampia hänen tähdittämiään filmejä ja kaikki piti nähdä, useamman kerran, jos mahdollista. Varsinkin muistan Hello Dollyn yhtenä ensimmäisistä huippukokemuksista. Huonompiakin naismalleja voisi nuorella tytöllä mielestäni olla.

8. Paras joulu- tai muu lahjasi

Nyt mä siteeraan suoraan Simpukkaa: "Lapsuuden joululahjoista parhaita olivat kirjat". Ja kaikkina lahjoina. Rakkain lelu oli pitkään nukkekoti ja sen tavarat, mutta en muista, milloin niitä sain. Ja Skipper, eka barbi-nukkeni.

Ja vielä yksi vanhuksen muisto. Simpukka muisteli lapsuutensa ensimmäisiä rusinoita. Itse muistan varhaislapsuudestani ensimmäiset mandariinit, jotka sain jossain leikkikoulun tai alaluokan joulujuhlissa. Ne oli paperipussissa muutaman suklaakaramellin lisäksi. Ne oli silloin harvinaista herkkua.
 
Tämä on meemi, joka on riehunut jo monessa ulkosuomalaisblogissa, joten kenet voisin nyt haastaa? Toivottavasti joku seuraavista haluaa tarttua ystävyyden kapulaan: Pinea, Pupuce, Maurelita, Krii, Memmu tai Mademoiselle Fromage.

Ei kommentteja: