keskiviikko 10. marraskuuta 2010

ON TAAS SE AIKA VUODESTA...


...jolloin minun pitää kiinnittää kello Ninan kaulapantaan, koska metsästäjät ovat ulkona. Syksyhän on metsästäjien aikaa ja he näyttävät pitävän erityisesti pelloista ja viiniviljelmistä talomme takana.

Ninakin pitää metsästämisestä. Nina on rodultaan bretoni, epagneul breton, kutsumukseltaan metsästyskoira ja erittäin yleinen näky maaseudulla, jossa myös on paljon metsästäjiä. Nina ei kylläkään voi toteuttaa kutsumustaan, koska me emme metsästä. Sitä enemmän hän rakastaakin juosta ja hyppiä pitkin peltoja ja viiniviljelmiä, jokaisen linnun, hiiren ja itikankin perässä, jonka huomaa. Oikeaa metsästäjää hänestä ei kai kuitenkaan saisi, koska pelkää haulikon laukauksien pauketta.

Koirarakkaiden ranskalaisten yleisin koira on kylläkin kultainen noutaja, joka tuntuu olevan jokaisen lapsiperheen toivelistalla. Kaupungeissa ja esikaupunkien omakotialueilla niitä näkee paljon. Mutta maatalojen pihamailla valtaa pitävät edelleen metsästyskoirat.

3 kommenttia:

Fifi kirjoitti...

Suloinen Nina! <3 Meinasin just toivottaa mukavaa viikonloppua, mutta tänään onkin keskiviikko... Suis un peu déréglée apparemment !

Airelle kirjoitti...

joo mutta huomenna on kuitenkin vapaapäivä!

Rita A kirjoitti...

Voi miten söpö "pisamainen" kuono :)