perjantai 12. marraskuuta 2010

PERJANTAIN PUKETTI


Viikonlopun kunniaksi toinen vaasillinen ruusuja ja muita oksia puutarhasta. Varmaankin viimeiset kukat tältä vuodelta. Vaikkakin yksi villi salkoruusu on yht'äkkiä ruennut työntämään kukkaa. Luulisin kuitenkin, että on jo liian viileää, jotta ruusupuskien viimeiset nuput avautuisivat. Onhan jo marraskuu ja yöt ovat todella viileitä.

Meillä on pitkä viikonloppu, koska torstaina 11. marraskuuta juhlistettaan vapaapäivällä ensimmäisen maailmansodan loppua. Silloin allekirjoitettiin l'Armistice eli vuoden 1918 aselepo junavaunussa Compiègnen metsässä.

Kun vapaapäivä osuu tällä lailla yhden päivän päähän viikonlopusta, on usealla ranskalaisella tapana lisätä yksi vapaapäivä - faire le pont eli tehdä silta -ja nauttia pitkästä viikonlopusta. Siksi tänään, epävirallisena vapaapäivänä, olivat kaupat täynnä kuin lauantaina, kun kävimme ostoksilla Nîmesin modernilla kauppa-alueella. Toisin kuin keskustan pikkukaupat, näiden uusien kauppa-alueiden suuret kaupat ovat yleensä auki maanantaista lauantaihin, jotkut jopa sunnuntaina, vaikka se onkin periaatteessa lailla kiellettyä. Siksi me käymme mielellämme kaupoissa paremminkin maanantaina, kun on vähemmän väkeä liikkeellä.

Tuli tehtyä todella tarpeellinen ostos (?), talvilenkkarit tulevaa Suomen matkaa varten. Onhan sinne luvattu vuosituhannen kylmintä talvea...

2 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Juu, luvattu on, tiedä sitten millainen talvi ja milloin tulossa. Aina kannattaa varautua ennalta.

Eräänä talvena oli yllättäin hurjan kylmää. Seuraavaksi talveksi Fifi opetteli neulomaan ja teki persoonallisia huiveja ja pipoja monta paria. Talvi olikin lämmin, eikä pipoja ja villoja tarvittu. Viime talven lumet ja pakkaset menivät Fifiltä haaskuun, kun hän talvehti Aixissa. Nyt siis minulla on reilu varasto villaa ja lämmintä, kun perin hänen tamineensa. Saa tulla mitä vaan, meillä tarjetaan.

Koska olet tulossa?

Airelle kirjoitti...

ajattelin itse asiassa ostaa lankaa Suomesta ja neuloa muutamat huivit ja kynsikkäät, ihan vaan lahjoiksi tai omaksi huviksi... minulla kyllä on siellä vielä varastossa villaista ja iso talvitakki. niin kauan kuin koti on siellä jäljellä, sitten en tiedä, miten teen, kun siitä joudumme luopumaan. talvikamat vie hirveästi tilaa matkalaukussa.

arvaan, että se sinun perintövarasto on erittäin vaaleanpunainen?

lentolippujen karmeiden hintojen vuoksi lennän Suomeen jouluaaton yönä ja lähden uuden vuoden aattona... se on pikavisiitti, mutta menenkin vain äitiäni nähdäkseni, tytärtä kun näin jo kesällä.