lauantai 20. marraskuuta 2010

LA BARBEN


Kuva: Chateau de la Barben via chateaux-story.com

Olen ollut muutaman päivän nettipimennossa, enkä edes katsellut paljoa televisiota, mitä nyt uutisia. Tällainen uutisvirta -katko tekee ihmeen hyvää. Olen nauttinut Aix-en-Provencen maaseudusta, kävellyt mäntymetsässä ja lukenut tavallista enemmän. Ja kerran käynyt nauttimassa hyvän virtuaali- ja nyt myös reaaliystävän Fifin kanssa pannullisen teetä taas uudessa, kivassa teehuoneessa vanhan Aixin sydämessä. Fifin kanssa on hyvä käydä kävelyllä Aixissä, koska hän tuntee kaikki uudet ja mielenkiintoiset paikat kaupungissa.

Yllä kuvassa näkyy Château de la Barben, kaunis historiallinen linna, jonka yhteyteen on avattu myös eläintarha; lapsiperheiden unelmakohde, jossa on jokaiselle jotakin. Kohde, jota voin suositella sekä lapsille että aikuisille.

Kuitenkin minulla on hampaan kolossa la Barbeniä kohtaan. J'ai un dent contre... sanovat ranskalaiset. Ei niinkö, että linna ei olisi ihana tai sen eläintarha kiinnostava. Linnalla ei edes ihan suoranaisesti ole mitään asian kanssa tekemistä. Maanantaina matkatessani aixiläiseen retriittiini kovassa vesisateessa jouduin vesiliitoon juuri linnan kohdalla olevissa maantien kaarteissa. Minä ja tavarani säilyimme ehjänä, mutta autoni kuoli tien laidan puuhun.

Tänä viikonloppuna taas sataa. Maanantain jälkeen oli kuitenkin loistava marraskuun alun unelma-ilma, viileä, mutta aurinkoinen. Minkä Murphyn lain mukaan aina juuri viikolla on kaunista ja viikonloppuisin kurjaa? Vaan toivotaan, että se antaa potkua katsella kuva-arkistoja ja laittaa lopultakin näytille joitakin kuvia, joita en ole muuton ja muun pyörteissä ennättänyt julkaista.

Hyvää viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

-SL kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta tuolla olisi kiva käydä

Simpukka kirjoitti...

Hyvä, että itsellesi ei käynyt huonosti vesiliirrossa. Tilanne varmaan säikäytti pahan kerran ja harmittaahan se auton menetys.
Upea satulinna mäntyjen keskellä.

Toni Lund kirjoitti...

Täältähän löytyi lisää ranskan-suomalaisia! Kiva.
Aika hieno linnä kyllä!
Onneks tosiaan sulle ei käyny mitään! Nuo aina säikäyttää pahasti, mutta heti vaan rattiin takas kun se on mahdollista, ettei tule ajokammoa.

Meidät löydät täältä =)
http://ranskalainenmaalaisunelma.blogspot.com/

Airelle kirjoitti...

kiitos kaikille viesteistänne. ei pääse tulemaan ajokammoa, kun oli pakko kuitenkin sunnuntaina lähteä uudelleen töihin.
Toni, kiva kuulla sinustakin. olen muuten jo jättänytkin kommentteja blogiinne, jota seurailen. varmaankin huomasit myös blogissani olevat linkit eräisiin muihinkin Ranskan suomalaisblogeihin.