torstai 16. huhtikuuta 2009

RAKENNUKSIA...

Jatkaakseni aikaisemmin aloittamaani jutustelua kriisistä ja rakennusalasta Ranskassa, tässä pari esimerkkiä toisesta kotikaupungistani, Nyonsista. Välihuomautuksena totean, että paitsi kasveista ja luonnosta, olen myös kiinnostunut kaikista sivistyksen saavutuksista, kuten arkkitehtuurista, maalaustaiteesta, musiikista ja, miksei myös, ruuasta. Ensimmäisessä kuvassa onkin kotikadullani oleva ravintola, joka vaihtoi juuri omistajaa ja nimeä. Nyt sen nimi on ytimekkäästi l'Adresse, osoite.

Mielestäni ravintolan fasadi ottaa hyvin huomioon koko talon julkisivun. Kuten tekstistä näkyy, on ravintolan kiinteistössä toiminut aiemmin Boulangerie, leipomo. Keltainen on yksi usein Nyonsin talojen julkisivuissa käytetyistä väreistä.

Seuraava talo taas on juuri minun kotitaloni edessä. Se remontoitiin talvella sisältä ja nyt keväällä sen vanha, harmaa julkisivu sai uuden, upean kuorrutuksen. Tämä roosahtava punainen on toinen suosittu julkisivuväri.
Pohjakerroksessa uudet omistajat poistattivat ikkunaluukut ja laitattivat tilalle tämän kauniin takorautaverkon.Arvelen, että esikuvana tuolle talolle on käytetty tätä toista taloa, joka sijaitsee aika lähellä.

Samoja värejä on käytetty myös näissä taloissa joen lähellä. Tuo kapea talo keskellä on henkilökohtainen suosikkini. Ikkunaluukkujen ja aidan sini on juuri se mielestäni oikea sävy. Puuovi edessä johtaa pienelle pihalle, jonka keskellä kasvaa palmu. Talossa on neljä kapoista kerrosta ja pieni terassi pihan päässä.


2 kommenttia:

Fifi kirjoitti...

Onpa ravintolalla tyylikäs fasadi, ja postileima kruunaa kokonaisuuden! Juuri tuollaisessa vaalean- tai lohenpunaisessa talossa haluaisin joskus asua, tai sitten sellaisessa lämpimän hunajameloninvärisessä, jossa olisi laventelinsiniset ikkunaluukut. Toistaiseksi täytyy tyytyä beigeen rappaukseen ja tummanruskeisiin ikkunaluukkuihin, joista kummatkaan eivät lukeudu lempiväreihini.

Mukavaa viikonloppua!

Airelle kirjoitti...

kas meillä on sama maku ja sama kohtalo! minunkin kotitaloni on tällä hetkellä ruskeanharmaaksi rapattu ja ikkunaluukut ruskeat. kaiken lisäksi ne on sellaiset taitettavat, jotta en voi edes laittaa kukkia ikkunalaudalle, tai sitten ne on otettava pois kun panee luukkuja kiinni. raivostuttavaa.