maanantai 13. huhtikuuta 2009

PÄÄSIÄISVIIKONLOPPU

Viime viikonloppuna ilmat suosivat ja saimme työmaamme valmiiksi.

Toiveikkaana odotan, että näissä kukkapurkeissa itäisi koristekrassi. Pellot ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa.Pääsiäisviikonloppuna oli huonompi onni, vettä tuli sunnuntai-iltaan asti, mutta onneksi se lopulta väsähti ja pääsimme seuraamaan Ferian viettoa Arlesin keskustaan. Kaupungintalon edessä näimme pienen ilotulituksen, jota paikalliset nimittävät Toro del Fuegoksi eli tulihäräksi: auton päälle hilatusta koneesta ammutaan tähtisadetta ja pieniä paukkuja. Keskustan kadut olivat täynnä ihmisiä, samoin kuin lukuisat bodegat, joissa nautitaan musiikista ja alkoholipitoisista virvokkeista. Me taas menimme nauttimaan Chico et les Gypsien ilmaiskonsertista. Chico on maailmankuulun Gipsy Kingsien perustajajäsen ja musiikki on edelleen sitä samaa, modernisoitua andalusialaismustalaisten kitaranrämpytystä. Ihan kiva tunnelma, ihmiset jammasivat mukana ja iltailma oli mukavan lempeä.

2 kommenttia:

Fifi kirjoitti...

Ihana nähdä, kuinka pitkällä kevät siellä jo on! Kunpa täälläkin saataisiin pian lehdet puihin.

Hyvä, ettei koko feria sentään mennyt sateen takia pilalle. En ole itse asiassa koskaan ollut sellaiseen aikaan Aixissa, että olisin päässyt Arlesiin seuraamaan feriaa, mutta joskus se olisi hienoa nähdä. Olemme monta kertaa ajaneet moottoritietä Arlesin ohi, joku kerta täytyy poiketa tutustumassa Christian Lacroix'n kotikaupunkiin!

Airelle kirjoitti...

Heippa Fifi,
Arles on ihan kiva kaupunki turistille, tarpeeksi pieni kävellä ja siellä on paljon antiikin jäämiä sekä mukavia kauppoja katsella.
Ferioita siellä on kaksi: pääsiäisenä ja syksyllä. Ja juuri niiden välissä kaupunki elää; kesällä on mm. valokuvafestivaalit ja kaikkea muuta ja turistejakin tietysti erityisen paljon keväästä syksyyn. Ja talvella sitten on kuollutta, joulua lukuun ottamatta ei tapahdu paljon mitään.
Ferioita on tietysti muuallakin, esim. Nimesissä.
Hyvää kevättä kuitenkin!