tiistai 17. maaliskuuta 2009

MAANANTAI… UUSI IHANA KEVÄTPÄIVÄ

Eilen kävimme iltapäiväkävelyllä meren rannalla mielipaikassamme Saintes Maries de la Merin piskuisen rantakaupungin lähellä.

Oli kuin kesä olisi jo tullut... ja hyttyset! Ilma oli niitä sakeana, se aivan yllätti meidät. Camargue on kuuluisa eläinkuntansa rikkaudesta - ja hyttysistä. Kaikenlaisia konsteja kokeillaan, mutta hyönteisiä ei voida kokonaan hävittääkään, koska ne ovat lintureservin eläimistön pääasiallinen ruokavalio.
Kuten tällä seudulla usein, on kuin kevät olisi jäänyt väliin ja olisimme siirtyneet pitkästä, harmaasta talvesta suoraan kesään. Pitää taas muistaa vanhat, hyvät tavat: kotoa voi lähteä vain varusteinaan aurinkovoide, hyttyskarkoitin, hattu ja juomapullo. Siirtyminen tapahtuu aina vaan niin brutaalisti, että ensimmäisinä päivinä nuo välttämättömät unohtuvat ja tuloksena on palanut naama ja kova jano.

Kevät on itse asiassa minun suosikkiaikaani etelä-Ranskassa. On lämmin, vaan ei kuuma kuten kesällä. Tuhannet kukat kukkivat ja luonto on vihreä, ei kuolleeksi kulottunut kuten kesällä. Ikkunat voi jättää päivällä auki, sisään tulee raikasta, hyväntuoksuista ilmaa, ei kuumaa hellettä kuten kesällä. Illat ovat viileitä, mutta eivät kylmiä kuten talvella. Ja tänä vuonna kevät on sitäkin tervetulleempi, kun talvi on ollut harvinaisen ikävä ja kylmä Provencen talveksi.

2 kommenttia:

Pupuce kirjoitti...

Oi, Saintes-Maries! Se on yksi miunkin lempipaikoista ja siellä on alueen parhaat rannat. Muualle en enää menekään.

Keväästä väreineen,tuoksuineen ja kukkineen pitää todella nauttia, sillä pian on taas pitkä, kuuma kesä, jolloin kaikki on keltaisen ruskeaa ja pölyistä. :)

Airelle kirjoitti...

olen samaa mieltä, kevät on parasta täällä, vihreys ja kukkaloisto ja pehmeä lämmin, joka on vähän kuin Suomen kesä. tällä hetkellä lämmintä ei kyllä ole, tuuli on niin viiltävän kylmä.
me käydään kävelemässä saintesin rannoilla talvella, kun sinne voi viedä koiran, mutta kesällä käymme (joskus) Plage d'Arlesin rannalla, sillä puolella, jossa ei ole hengenpelastajia ja jonne siis voi mennä koiran kanssa.