torstai 26. maaliskuuta 2009

BUIS-LES-BARONNIES

Viime viikonloppuna kävimme uudestaan Buis-les-Baronniessa, tarkastelemassa lähemmin tuota sievää pikku kaupunkia. Oli ihana, aurinkoinen sunnuntai-iltapäivä ja kaupunki oli … tyhjä. Kaupat, baarit, matkailutoimisto – kiinni. Vain pari kahvilaa oli auki. Varmaankin tilanne on toinen matkailusesongin alettua, mutta viime sunnuntaina saimme nauttia paikasta melkein kokonaan yksin.
Söpöä siellä silti on ja se on ihmisen kokoinen, varmaan mukava lomapaikka. Kaupungin ympäristö on hyvin vuorista ja muutamia reippaita kävelijöitä näkyikin kaupungin laitamilla ja teillä sen ympärillä.
Yllä Place des Arcades, tori, jota ympäröivät talot, joiden pohjakerroksessa kaupat ovat piilossa pilariholvien alla. Se näyttää olevan paikallinen piirre, Nyonsissa on samanlainen.
Tämä nauratti minua: nämä plataanit on lahjoittanut keisari Napoleon I. poikansa, Rooman kuninkaan, syntymän kunniaksi. Miksi juuri tänne, vai onko tällaisia plataanilahjoituksia muuallakin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Justiinsa eilen luin Buis-les-Baronnierista! Sehän on kuuluisa limepuistaan, eikö?

Airelle kirjoitti...

Baronnien erikoisuus on itse asiassa lehmukset. hedelmäpuista eniten Baronniessa ja Nyonsissakin (paitsi tietysti Nyonsin oliivipuut) näkee aprikoosia. sitrushedelmiä en ole pahasti nähnyt.
toisaalta olen vielä turisti sillä alueella, en ole ehtinyt hirveästi kierrellä maaseudulla, koska olen kaikki viikonloput ja lomat enemmänkin tässä Camarguen kainalossa.
terkkuja!