keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

KRIISI

Mikä kriisi, voisi kysyä katsellessa etelä-Ranskan kyliä ja kaupunkeja. Ainakaan rakennus- ja remonttialalla ei tunnu kriisiä tunnettavan. Ihmisiä, jotka pystyvät ostamaan ja remontoimaan taloja näkyy yhä riittävän.
Tässä kahden kylätalon kokonaisuus Fourquessa. Taaempana oleva, kapeampi talo remontoitiin viime syksynä ja nyt on menossa edessä olevan, isomman talon remontti. Perinteinen kiviaines, tuo vaalea seinämateriaali, on Fontviellen kylän läheisestä kaivoksesta.
Se on kaunis, mutta pehmeä kivi, jota on täällä käytetty kaikissa taloissa. Joskus sitä on käytetty paljaana ulkopuolella, joskus sisätiloissa. Sisällä sen huono puoli on se, että kiviaines rapisee jatkuvasti seinistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä nyt onkin hyvä aika rakentaa ja korjauttaa, kun on työntekijöitä? Tai hinnat ovat tulleet alas? En tiedä, kunhan arvailen...

Tuo kivijuttu on mielenkiintoinen, Ranskassa näkee taloista niin selvästi millainen on paikallinen kivilaatu. Bretagnessa erot olivat isot ihan sadan kilometrin säteellä: yhdessä kylässä punaista, toisessa harmaata. Ja täällä tuo kaunis limestone... kalkkikivi?

Kiitos muuten taas noista sivupalkin vinkeistä! Odotan innolla kevättä ja kesää ja puutarhojen runsautta :)

Airelle kirjoitti...

ei aavistustakaan, miten rakennushinnat ovat tulleet alas; joka paikassa näkee korjaustöitä, joten kysyntää näkyy edelleen olevan paljon. taidankin yrittää muistaa laittaa jonkin kuvan Nyonsin taloni vastapäätä olevan talon korjauksesta. se on taas omaa tyyliään.
tuo vaalea kivi antaa mukavasti yhtenäisen ilmeen kaupungeille ja kylille. varsinkin Avignon on mielestäni hyvä esimerkki, uudetkin talot ovat samassa väriskaalassa, mikä tekee kivasti yhtenäisen tunnelman.