tiistai 28. kesäkuuta 2011

ELONMERKKI

Yleisön pyynnöstä... pikainen elonmerkki, odotellessa vähän parempaa aikaa laittaa sfääriin kuvia, joita kertyy kaiken aikaa.

Kesäinen salaattini herätti ihmetystä naamakirjan puolella, joten laitan tännekin kuvan tämän hetken nautinnostani.


Oman kasvimaan salaatin ja aromaattisten yrttien lisäksi kukkia: tällä kertaa oranssin punainen capucine eli koristekrassi ja sininen  bourrache eli purasruoho.

Olen kuullut Suomessakin villikasvien käyttämisen olevan muodikasta. Täällä Ranskassa se on todella vahva trendi, kirjoja ja kursseja ilmestyy jatkuvasti. Meilläkin oli ilo saada kurssitusta aiheesta ja se oli todella mielenkiintoinen kokemus. Kunhan löydän kuvani aiheesta, yritän muistaa laittaa tännekin.

Mutta villisalaatit ovat parhaimmillaan keväällä, kun ne ovat nuoria, myöhemmin ne ovat nopeasti liian katkeria. Joten, keväisin herkuttelen villisalaatilla ja näin kesäisin on ihanaa saada itse kasvattamaansa salaattia suoraan takapihalta.

Pilkistys sinne takapihalle tämän harvinaisen värisen salkoruusun takaa. Osa kasvimaasta on vielä tyhjänä, koska mietin, mikä kestäisi keksikesäistä matkaamme. Varsinkin, koska tällä hetkellä on todella kuivaa. Jos emme löydä kastelijaa, taitaa puutarhamme olla muisto vaan palatessamme Suomen suvesta.


Ja lopuksi fleurs de courgette eli kesäkurpitsan kukkia. Niistä paistetaan ihania munkkeja. Nämä kukat ovat torilta, koska en löytänyt oman puutarhan kukkia koneeltani, vielä. Kuvasta näette, että niistäkin saisi 20 senttiä kappaleelta... hyvä tuotantoidea? 


Hyvää kesää kaikille lukijoilleni ja pikaisiin kuulumisiin!

4 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Hei kivaa, pitkästä aikaa postaus!
Nuo kurpitsankukat näyttävät ihanilta - ja edullisilta. Täällä päin en ole nähnyt toreilla niitä myytävän kuin ehkä kerran, mutta eivät olleet noin hyvän näköisiä. Ovat mainioita myös täytettynä ja tietenkin friteerattuna.
Koristekrassin kukissa on hieno maku, eikö totta? Muistaakseni käytimme aikoinaan myös lehtiä, isoimpia lautasenakin.

Airelle kirjoitti...

olenkin miettinyt, voiko lehtiäkin syödä, niitähän olisi paljon enemmän ;) täytyy maistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Upea salkoruusu ja mukavaa, että postailet. Muistan myös, että koristekrassia käytettiin Suomessa salaatissa aikoinaan, jähinnä väriä antamaan. Sitten ne tavalliset nokkoset ja ketunleivät jne. Kurpitsankukkia näkee Ranskassa myynnissä, mutta ruoaksi valmistaminen on vähän hakusessa, valitettavasti. Hyvää kesän jatkoa paskeriville

Kulkukatti kirjoitti...

Hauska salaatti-idea! Ja silmillekin syötävää, oranssi piristää vihreää kauniisti.

Ai tuo kukka on suomalaiselta nimeltään salkoruusu! Kiva tietää. Ollaan käyty paljon Royanin alueella ja Talmontissa on paljon noita kukkia, tykkään kovasti.