sunnuntai 8. toukokuuta 2011

UUTISIA

Aika on kulunut kuin siivillä ja olen ollut poissa blogosfääreistä aivan uskomattoman kauan ! Koulutukseni ja muut elämän pienet ja isot asiat ovat syöneet aikani ja voimani totaalisesti. Mutta kevät saapuu, aurinko lämmittää ja antaa energiaa ja – siitepölyallergia käy päälle !


Kevään hyviä puolia ovat loistavat ilmat ja luonnon ihanuus. Täällä etelä-Ranskassa kevät on aivan kaikkein paras ajankohta, lämmin vaan ei liian kuuma, ihmisiä ei vielä ole liikaa, mutta kaikenlaista kuitenkin sattuu ja tapahtuu jokaisessa kylässä, luonto on kukkeimmillaan ennen kuin kesän kuumuus kulottaa kaiken. Jokaisesta kolosta pursuaa vehreyttä ja kukkasia.


Mutta huono puoli toisaan on minua riivaava heinänuha. Kevät on ollut tänä vuonna aikainen ja harvinaisen lämmin ja nuha alkoi jo helmikuun paikkeilla. Ilmeisesti minusta on ajan mittaan tullut allerginen myös sypressille, joka on ensimmäinen pölyttäjä täällä päin. Enkä ole vielä tarpeeksi pitkällä opinnoissani luottaakseni luonnollisiin vaihtoehtoihin allergian hoidossa, joten nieleskelen edelleen antihistamiinipillereitä. Ja niillä on taipumus nukuttaa minua.


Ei kuitenkaan ole aika nukkua, talviunet ovat takana. Jos en naputa koneella kaikenlaisia kouluhommia tai ole työharjoittelussa, möyrin maata pienellä palstallamme. Yleensä sillä lailla menevät viikonloput mukavasti, koska työharjoittelun jälkeen olen viikolla liian poikki ruvetakseni vielä kotona puutarhahommiin. Olemme kuitenkin saaneet ison viuhkan eri lajeja istutettua pläntillemme.


Meillä oli onnea puutarhamme kanssa, siellä oli jo paljon koristekasveja istutettuna, joten ei ole tarvinnut paljon miettiä sen kaunistamista. Puutarhan siivousta tietysti riittää kesät, talvet, mutta koko kevään puutarha on ihastuttanut meitä ihanilla ylläreillä. Varsinkin pidän suurista iiris-istutuksista ja kukkivista ruusupensaista.


Ja mansikoita tulee aika kivasti joka paikkaan levinneistä mansikkatupsuista.

 
Suomesta on kevään mittaan tullut hyviä ja huonoja uutisia. Tyttäreni, jonka piti tulla isolle viihdealan yritykselle töihin Pariisiin, oli loppujen lopuksi saanut uuden viestin, jossa ilmoitettiin, ettei häntä tarvitakaan - käsittämätöntä soutamista ja huopaamista muka menestyvältä puljulta. Mutta hän löysi sittemmin hyvän paikan Helsingistä. Joten tänä kesänä en matkustakaan Pariisiin vaan Suomeen! Ihanaa päästä Suomen kesään, viime kesänä en päässyt nauttimaan loistavista kesäilmoista. Toivottavasti tänäkin vuonna ilmat suosivat Suomea. Siitä on aikaa, kun olen ollut Suomessa kesällä, odotan kuumeisesti sinne pääsyä.
 

Ja koska tänään on Suomessa äitienpäivä, pienet äitienpäiväruusut kaikille äideille ja varsinkin omalleni.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oooh!Ihana lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa. Hyvä ettet kokonaan katoa maisemista.Kevät on tosiaan mukavinta aikaa Ranskassa, kuten muuallakin,ennen kesän helteitä.Syksyllä on myös hienoja jaksoja ennen niitä kolmea tai pahimmillaan neljää peräkkäistä marraskuuta joita talveksi kutsutaan ja joita en lainkaan kaipaa.Näin ainakin Lyonin seudulla.Hyvää keväästä nautiskelua nuhasta huolimatta t.paskeriville

Airelle kirjoitti...

kiva että viitsit seurata, paskeriville, vaikken ole enää ollut kaikkein tuottavimmillani ;)

alun perin kun juurruin Provenceen, jäin pitkälti hyvien talvisäiden vuoksi. mutta asetuttuani muualle asumaan, olen saanut huomata, että joko talvet ovat huonontuneet opiskelupäivistäni tai Aixin, tuon Provencen Firenzen, joksi sitä tituleerattiin viime viikolla telkassa, tienoilla on jonkinlainen microclimat, oma säänalansa talvisin. ja kuitenkin, siitäkin huolimatta, että koko talven tuntui satavan, alkaa pohjavedet pian huveta!

Anonyymi kirjoitti...

Airi, todella mukavaa, että kirjoitat sivustoasi kaiken kiireen ja muun keskellä. Ilmoittele, milloin tulet Suomeen! Olemme juuri lähteneet purjehtimaan ja tuntuu suloiselta, vaikka vastatuulta on ollut. Olemme muutaman päivän täällä saaristossa ja sitten suuntaamme Tammisaareen ja Hankoon!
terkuin Satu S, joka jää kuulolle

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Nyt tarvittais jo uusia uutisia, ihan mistä aiheesta vaan. toivoo paskeriville