torstai 14. heinäkuuta 2011

14 JUILLET

HYVÄÄ KANSALLISPÄIVÄÄ RANSKASTA!


Heinäkuun neljästoista on tietysti Ranskan kansallispäivä. Monessa kylässä ja kaupungissa on juhlittu jo eilen illalla, jotta juhlijat voisivat tänään, vapaapäivänä, levätä. Meilläkin Ribautessa näkyi pieni ilotulitus taivaalla, mutta koska saavuin myöhään illalla ja väsyneenä Nyonsista, emme liikkuneet minnekään.

Nyonsissa meillä oli eilen vielä viimeinen kurssipäivä ennen uutta, pidempää työharjoittelujaksoa ja parin viikon lomaa elokuun lopussa. Joten seuraavan kerran näen kurssitovereita vasta syyskuun alussa ja oleskelen muutenkin hyvin vähän siellä. Parempi jättää paikka turisteille, jotka ovat täyttäneet kaupungin kadut.

Yritän jossain välissä jaksaa jakaa niitä luvattuja kevään kurssikuvia täällä, mutta koska seuraava työharjoitteluni tapahtuu itse asiassa Suomessa (!!), laitan seuraavaksi enemmän kuvia toiseen blogiini.

Hyvää kesää kaikille!

(kuva on Pariisin Grande Palais'n lasikupoli)

3 kommenttia:

Simpukka kirjoitti...

Vive La France!
Tervetuloa työharjoitteluun tänne eksoottiseen Suomeen.

Airelle kirjoitti...

kiitoksia, Simpukka! kaksi viikkoa eksoottisella suomalaisella maaseudulla, mikä sen parempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Suomen työ-/lomareissua. Saat olla oikein kunnolla Suomessa. Toivottavasti kerrot kokemuksistasi. Ranskan kansallispäivän jälkipyykkinä on näköjään syntynyt keskustelua ja ihmettelyäkin juhlan varsin militaristisesta luonteesta, ainakin suurimmissa kaupungeissa, sotilaita, aseita, lentokoneita. "Missä muualla samankaltaista näkee?" kyseltiin eräässä ohjelmassa. paskeriville