sunnuntai 16. tammikuuta 2011

MEILLEURS VOEUX

Ranskassa ei oikeastaan ole tapana lähettää joulukortteja. Sen sijaan moninkertainen hyvän uuden vuoden toivottelu on sitäkin enemmän tapana. Ja tapoja on monia: parhaita toivotuksiaan (meilleurs voeux) alkavalle vuodelle voi esittää henkilökohtaisesti, poskisuudelmien kera, kortilla, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Tänä vuonna ranskalaiset lähettivät jopa niin monta tekstiviestiä juuri keskiyön jälkeen vuoden ensimmäisenä päivänä, että saivat aikaan jonkinlaisen tietokonehepulin yhden suurimpien puhelinoperaattoreiden tekstiviestisysteemissä.
 
Joten ranskalaistuneena toivotan minäkin lukijalle parasta mahdollista uutta vuotta, vaikkakin näin vähän jälkijunassa. Heti vuoden alussa nimittäin aloitin uuden koulutukseni lääkekasvien parissa ja se sekä pieni, kai Suomesta tuliaisena mukaan tullut flunssanpoikanen ovatkin imeneet minusta mehut. Niinpä en ole jaksanut aikeideni mukaisesti vielä kommentoida opintojani.

Maistiaisiksi laitan tässä pari valokuvaa ensimmäisestä "kenttäpäivästäni". Kävimme katsastamassa maatalouskouluni palstan heti Nyonsin kaupungin yläpuolella, kymmenen minuutin automatkan päässä koulusta. Siellä kasvaa paikalliseen tapaan oliivipuita, viiniä, jokunen muu hedelmäpuu ja palstalla muutamia aromaattisia kasveja. Sillä saralla on kyllä vielä paljon tekemistä.


Saimme istutettua vaivaiset kuusi viikunapuun tainta yhdessä iltapäivässä. Huomasin olevani aika osaava hommissa, viime vuoden työkokemus ei mennyt hukkaan. Ja saada kädet taas multaan oli ihana kokemus. Siitäkin huolimatta, että tunnit ovat todella mielenkiintoisia, alan pikku hiljaa kaivata oikeaa toimintaa, pulpetissa istutut tunnit ovat todella pitkiä.


4 kommenttia:

Simpukka kirjoitti...

Kaikkea hyvää alkaneelle kouluvuodellesi. Hienoa. että pääsit opiskelemaan haluamallesi alalle.

Fifi kirjoitti...

Mainiota alkanutta vuotta, intoa ja iloa opintoihin ja toivottavasti tavataan taas pian!

Airelle kirjoitti...

kiitos teille ja sitä samaa sinulle, Fifi!

Rita A kirjoitti...

Buon anno! (Italiaksi:)

Viikunapuitten istutuksesta tuli mieleen miten ihanaa on muutaman kuukauden kuluttua päästä puutarhaa pöyhimään täällä Suomessa. Jee...!