lauantai 22. tammikuuta 2011

KENKIÄ


Samana lauantaina, kun kävimme Hauterivessä, katsastimme myös tämän entisen naisluostarin, Couvent des Visitantines Romansin kaupungissa.

Tänään luostarin tiloissa on kaksi museota, Musée International de la Chaussure eli Kenkämuseo ja Centre historique de la Résistance et de la Déportation, sota-ajan historiallinen museo.

Romans on ranskalaisen nahka- ja kenkäteollisuuden historiallinen keskus, siellä on käsitelty nahkaa jo vuosisatoja. Kaupungissa on vielä useamman kenkämerkin tehdas. Museossa voikin tutustua suutarien ja kengäntekijöiden välineisiin vuosisatojen takaa.

Historiallinen kokoelma kenkiä on todella mahtava. Kenkäaiheiset taideteokset ja modernit kengät - joissa paljon tunnettujen muodinluojien luomuksia - tekevät museosta muodista kiinnostuneelle mielenkiintoisen ja kenkäfriikille paratiisin, mutta muille ehkä hieman tylsän. Museoihin tutustuessa voi kuitenkin samalla katsastaa vanhan luostarin upeat puitteet, salit ja kappelit sekä nunnien todella pienet kammiot.

3 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Mielenkiintoista, kuten Amsterdamissa käsilaukkumuseo ja kissamuseo. Enpä ihmettelisi, jos Fifi ei jo suunnittelisi tutustumista kenkämuseoon.

Fifi kirjoitti...

Haa, just olin tulossa kommentoimaan, että tuo voisi olla vähintään yhtä jännä kuin Amsterdamin käsilaukkumuseo! Vaikka yleisesti olenkin kiinnostuneempi käsilaukuista kuin kengistä, olisi kenkämuseossa mielenkiintoista käydä. Enää pitäisi keksiä argumentti, jolla saisi E:n tuonne...

Airelle kirjoitti...

jep, "ce n'est pas la porte à côté"... meillä oli autoihin liittyvä tekosyy mennä sinne asti. teidän pitäisi varmaankin tulla viikonlopuksi luokseni Nyonsiin, niin olisi vähän lähempänä!