keskiviikko 19. tammikuuta 2011

JOTAIN HASSUA

Joseph Ferdinand Cheval syntyi Charmes-sur-l'Herbassen kylässä Drômen maakunnassa 19. huhtikuuta 1936. Hän teki elämäntyönsä Ranskan postissa ja kuoli 19. elokuuta 1924, 88 vuotiaana, Hauterivesin kylässä, lähellä Romansin kaupunkia Drômessa. Mikä tekee tästä postiljoonista erityisen? No, tämä:

Vuodesta 1879 vuoteen 1912 hän rakensi vapaa-aikanaan oman ideaalisen palatsinsa, Palais idéal.
 
93 000 työtuntia, 33 vuoden uurastus.


Ranskalainen kulttuuripersoona ja kulttuuriministeri André Malraux sanoi palatsista, että se on "ainoa näyte naiivista arkkitehtuurista". Virallisesti siitä tuli historiallinen monumentti 1969.

Hauterives, söpö kylä.


ps. minulla on vaikeuksia laittaa kuvia blogiin, onko muilla bloggerin käyttäjillä samanlaisia ongelmia?

5 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Ohos, no siinä ei oikein näe metsää puilta, tai palatsia koristuksilta, menee varmaan päivä että näkee kaikki yksityiskohdat. Aikamoinen postimies, jätti viestinsä jälkipolvillekin.

Simpukka kirjoitti...

Kuvista tulee mieleen Gaudin rakennelmat Barcelonassa.

Unknown kirjoitti...

Niin, minulle tuli myös mieleen Gaudin poikkeuksellinen taideilmaisu, johon tutustuin marraskuussa. Tai voisihan myös tulla mieleen jotkut intialaiset vanhat temppelit?

Puutarhatyösi on kiinostavaa luettavaa. Itse luen parhaillaan Axel Munthen elämänkertaa ja tietysti sitten siitä hänen Caprin puutarhasta. Mutta tänään katsoin norjalaista puutarhaohjelmaa niin kylläpä siellä vuonon rinteilläkin osasi olla kaunista! Maailmassa on paljon kauniita paikkoja. terkuin Satu Espoosta

Airelle kirjoitti...

palatsi on onneksi pieni, kyllä sen näkee puolessa tunnissa:)
innostusta hän on tosiaan käynyt hakemassa vanhasta taiteesta, intialaisista ja budhalaistemppeleistä jne. ja koonnut kaiken oman päänsä mukaan. kivi kiveltä.

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Menimme tuon kylän läpi kerran kun ajelimme ystävien kanssa sielläpäin. Mietinkin silloin, että mikä se "Palais Idéal" oikein on, kun näin kyltin! Nytpä selvisi! :D Aikamoinen kaveri tosiaan!

Ps. Ei ole ollut mulla ainakaan kuvien lattamisessa vaikeuksia, olisko joku väliaikainen bugi nettiyhteydessä?