perjantai 17. joulukuuta 2010

Pariisilaiskuvia

Anteeksi vielä kerran, etten saanut kuvaa ylös toissapäiväiseen luukkuun. Tässä vähän lisää Pariisi-aiheisia kuvia. Pääsimme Pariisista pakoon ennen lumen tuloa, mutta paluumatka sujui hitaasti lumisateen takia. Olimme lopulta pedissä yli kahden tunnin viivästyksellä, yhden jälkeen yöllä haettuamme karvaisen vauvamme hoitopaikastaan.

Viimeisenä päivänä Pariisissa minulla oli aikaa vain kuljeskella rauhallisesti 16. kaupunginosassa ja pitkin Seinen vartta. Kamera oli taas ladattu, mutta kuvia ei kertynyt paljoa harmaan ja sateisen ilman takia.

Olin menossa tänne...










Jean-Michel Basquiat Pariisin kaupungin modernin taiteen museossa

...mutta matkalla satuin Musée Guimet'n eteen ja kävelin sisään. En muista, olinkohan koskaan siellä käynytkään. Kiva kokoelma aasialaista taidetta. Jostain syystä tällä kertaa katselin ennen kaikkea posliineja.

Kiinalainen vaasi, tällainen olisi kiva kotonakin!


Olisikohan tämä japanilainen ruuan säilytysastia bento boxien esiaste?


Ehdin myös testata molemmat kahvilat Palais de Tokyossa.

Tämä näyttää olevan kaikkien pariisilaiskahviloiden teen toimittaja nykyään...

Kahvilat ylipäätään Pariisissa ovat hauska vierailukohde. Niiden asiakaskunta on niin vaihtelevaista paikan mukaan. Palais de Tokyon puolella kahvila on betoninen, moderni ja taiteellinen. Päidemme yllä kierteli kapseleita muoviputkissa. Asiakkaat olivat nuorehkoja, taiteellisia tyyppejä. Ruoka oli kasvispainotteista ja herkullista, muttei liian kallista.


Modernin taiteen museon puolella hinnat olivat korkeammat, kakkuvalikoima suurempi ja asiakkaat vanhempia ja konservatiivisemmin pukeutuneita. Kaupungilla kahviloista näkee niin hintatason kuin kaupunginosankin. Toiset ovat snobeja, asiakkaat kalliisti puettuja ja teekupponen (silti sitä samaa teetä) kalliimpi. Toisissa asiakkaat ovat keskivertokansalaisten ja -turistien näköisiä ja vaikka hinnat Pariisissa ovat aina kalliita, saa niistä teetä vähän ystävällisimmin hinnoin. Kuten Ranskassa aina, ovat kahviloiden terassit tai ikkunat mukava paikka katsella katuelämää ja kaupunkilaisten rientoja. Päällimmäiseksi vaikutelmaksi jää, että Pariisissa kaikilla on kiire, tottunut kun olen eteläiseen elämänmenoon.

Loppuun pieni sitaatti suoraan kirjasta, jota parhaillaan luen (Nicolas Woodsworth: Seeking Provence): "On the Cours Mirabeau fashionable Aix either sits at café tables and negligently watches the crowds pass by, or strolls blithely along eyeing the talkers at the tables. -- Swanning about has a long and distinguished history in Aix-en-Provence." (anteeksi, en jaksa nyt kääntää tätä). Mitä tähän lisätä...

3 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Niin, tuo Basquiat:n näyttely. Olisin halunnut nähdä, ja sitten jostain syystä unohdin sillä Pariisin blogimiittireissulla. Löyhä pää.

pinea kirjoitti...

Näiden Pariisi-postausten myötä tekisi mieli niin päästä taas Pariisiin käymään... On se vaan niin kaunis kaupunki. Ja museoita ja näyttelyitä riittää! Tuo Guimet kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja muistaakseni Palais de Tokyon lähellä on oikein kiva, pieni japanilainen ravintola.. oioioioi... Nauti päivistäsi siellä! :)

Airelle kirjoitti...

tulin jo pois, Pinea. oli kiva reissu, mutta kylmä. seuraavat retket täytyy sijoittaa vähän lämpimimpiin aikoihin. oli kyllä erityinen vuosi, olen käynyt kolme kertaa Pariisissa. toisina vuosina en käy lainkaan.
ja Basquiat. aikaa sitten näin filmin hänen elämästään ja silloin olin myyty. nyt ei jostain syystä purrut niin. vaan onhan se tyylikkäämpää sanoa käyneensä Basquiat-näyttelyssä kuin tehneensä Monet-orgian ;) olen kyllä kaikkiruokaisuuden puolesta.
teillä oli varmaan paljon kaikkea muuta kivaa tekemistä miittireissulla, Stazzy. harmi, etten silloin voinut tulla mukaan.