maanantai 13. joulukuuta 2010

JOULUKALENTERI 13

Grande Mosquée, Paris

Tänään lähden pikku matkalle ja sen kunniaksi kuva matkani päämääräästä, Pariisista. Toivottavasti saan nyt "talvisempia" kuvia joulukalenteriin, lupaavat lunta sinne pohjoiseen taas keskiviikkona.

Tänä aamuna aamutelevisiossa hauska ja ärsyttävä William Lemergie, ohjelman tuottaja ja juontaja, pilkkasi melko avoimesti hallitusta, joka aikaisemmin viikolla väitti, ettei MétéoFrance, kansallinen säätiedotuslaitos, ollut ilmoittanut tarpeeksi selkeästi lumen tulon suuruudesta pääkaupunkiseudulla. Tätä on tarjottu selitykseksi sille uskomattomalle sekasotkulle ja kaaokselle, joka syntyi pääkaupunkiseudulla ja vähän muuallakin lumen tupruttaessa viime viikolla. Siksi Lemergie varoitti kaikissa väleissä "päättäjiämme" ja tärkeitä henkilöitä lumiennustuksesta.

Saadaan nähdä, miten omat matkasuunnitelmani toteutuvat ja kuinka monta senttiä sitä valkoista ainetta saadaan. Tapaan sanoa, että jos pitäisin lumesta, asuisin Suomessa. Tietysti luminen Pariisi on romanttinen näky, kunhan ei vaan ole liian kylmä. Lisää säätietoja jatkossa ja huomiseen, toivottavasti!

2 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Haha, mulla meni ohi nuo Lemergien sutkautukset, mutta jo näin referoituina ne nauratti niin ;) Säätieduslaitoshan se luonnollisesti on syyllinen lumentuloon ja on kerta kaikkiaan hävytöntä ettei se ole hiiskunut näistä lumihiutaleista kenellekään mitään ;D

No, kotimaassa odottavat sitten kinokset, joita kukaan ei kerkeä aurata, kun tällainen valtava lumentulo on siellä pohjoisessa ennen kuulumatonta, eikä sellaiseen olla luonnollisestikaan osattu varautua.

Hyvää matkaa ja iloista joulun aikaa!

Simpukka kirjoitti...

Antoisaa Pariisin matkaa, joko lumen kanssa tai ilman. Itse olen huomenna lähdössä etelään päin, Barcelonaan. Täällä pakkasta viisi astetta, ruoho kuurassa. Ketähän siitä syyttäisi :).