tiistai 28. syyskuuta 2010

PARADIS

Kiireessä muutama sana ja kuva muuton jälkeen. Siivous ja tavaroiden järjestely edessä. Olo on kuin paratiisissa, meillä on nyt oikea puutarha!

Katselen silmät suurina lajien uskomatonta rikkautta tässä puutarhassa. Selvästi huomaa, ettei sitä ole vähään aikaan, mutta se on silti tosi sievä. Itse asiassa en edes välitä ranskalaistyyppisistä, suoralinjaisista puutarhoista (olen tainnut jo mainita asiasta?). Pitkäksi kasvava nurmikko ja sieltä täältä pilkistävat kukkaset sopivat minulle paremmin.

Puutarhassa on ruusuja...


ja lisää vielä tulossa...


ja oleantereista - juuri sitä punaisen vivahdetta, josta pidän...


ja joka paikassa näitä keltaisia, joista en muista, mitä ovat...


Tuon oliivipuun taakse näkisin hyvin vihannespalstan...


Että sellaista nyt. Ja sitten hommiin!

6 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Kivoja yllätyksiä omassa puutarhassa. Eihän nuo keltaiset ole krookuksia? Luulin että ne kukkivat vain keväällä! Mutta mistäs sitä tietää, täällä kukkii pauloniapuu toiseen otteeseen...

Pupuce kirjoitti...

Ihanaa! Onpa iso puutarha! Onnea uuteen kotiin! Pidättekö tuparit?

Airelle kirjoitti...

kiitos Pinea ja Pupuce.
ei kyllä pidetty tupareita edelliseenkään paikkaan muutettaessa, mutta mikä estää kutsumasta ystäviä kylään, joukoittain tai pareittain, kunhan saadaan jotain järjestystä aikaan.
ja krookuksiksi minäkin niitä epäilin, googlasin vähän kuvia ja löysin aika samanoloisen, jonka alla luki kevätkrookus! mutta niitä tosiaan kukkii tällä hetkellä kaikkialla. nyt vasta huomaan ne, joten en tiedä, onko se normaalia, vai onko se taas jokin luonnon sekaisinmenon ilmentymä? entisellä työpaikallani päivittelivät koko ajan, kuinka kasvit kukkivat ihan vääriin aikoihin, ettei luonto enää tiennyt, onko kevät vai syksy. saas nähda, mitä sitten keväällä puutarhaan ilmestyy.

Ninnu kirjoitti...

Puutarha näyttää ihanalta! Minäkin rakastan kevättä ja kesää, mutta näistä tylsistä syyskuukausista tämä lokakuu on paras. Syksyyn on jo tottunut eikä julma marraskuu ole vielä läsnä :-).

Onnea uuteen kotiin!

Simpukka kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja puutarhaan. Täälläpäin on paljon noita keltaisia syyskrookuksia. Kasvavat myös villinä luonnossa. Muistelen lukeneeni, että kukka on yhdeltä hauskalta nimeltään ”alaston impi”, koska ensin maasta nousee kukka ja myöhemmin lehdet.

Fifi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Ennätin vasta nyt tänne kuvia ihailemaan. Suloinen puutarha, tuollaisen minäkin haluan sitten joskus! Oliivipuu, oleanteri ja ruusuja, kaikkea mistä pidän. Grosses bises !