perjantai 2. heinäkuuta 2010

KÄSIUUTISIA

Nopeasti muutama sana viimeisistä kuulumisistani. Kuten toiset tietävätkin, minullakin todettiin muotitauti: hiirikäsi. Kylläkin mielestäni enemmänkin puutarhurin hommista tullut kuin tietokoneen käytösta johtuva.

Kuvilla ei ole mitään tekemistä tekstin kanssa, ne 
ovat viime aikoina eri paikoissa näpsimiäni näkymiä.

Viime maanantaina olin klinikalla leikattavana, aamulla sisään, iltapäivällä ulos. Itse leikkaus tapahtui aamupäivällä ja sitä ennen anestesia, paikallinen sellainen. Itse asiassa se veikin enemmän aikaa kuin itse leikkaus, joka oli ohi viidessä minuutissa. Ja niin kivuttomasti, etten olisi tiennyt mitään tapahtuneenkaan, jos en olisi nähnyt kirurgin tulevan paikalle.

Kaksi ensimmäistä valokuvaa Marseillen Emmaus-kaupasta.

Leikkaussalista poistuttaessa oli jäljellä ihan hervoton käsivarsi ja iso tuppo käden paikalla. Josta kotisairaanhoitaja paljasti seuraavana päivänä ihan pienen leikkausarven, pari senttiä pitkän juuri ranteen yläpuolella. Muutenkin on tunto ja funktionaalisuus palautunut todella nopeasti. Odotin paljon pitempää ja vaikeampaa palautumista, koska kirurgi kirjoitti pyytämättä kuukauden pituisen sairasloman.

Neitsyt Avignonista.

Sitä ajatellen on uskomatonta, että jo kolme päivää myöhemmin kirjoittelen tätä kevyesti molemmilla käsillä. Ja käsin kirjoittaminenkin, ensimmäisen päivän vasemmankätisten harakanvarpaiden jälkeen on jo ihan oikeakätistä ja oikean näköistä. Ehkä fysioterapia toisesta päivästä lähtien on vähän auttanut.

No, Pariisia tietty.

Kesäkin sitten lopulta tuli - ja kuten aina, täydellä teholla. Pariisin viikonloppu oli vielä viileä ja sateinenkin, seuraavalla viikolla tuli sitten helleaalto. Suomen ihanan viileä kesä, meri ja sateet väikkyvät mielessäni, mutta tänä kesänä en sinne pääse päätäni viilentämään. Täytyy tyytyä viiniköynnöksen antamaan varjoon ja viettää iltapäivät tiukasti sisätiloissa.

Hyviä kesälomia niille, joilla sellaisia on!

4 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Hienoa, että käsioperaatiosi oli helppo ja toipuminen nopeaa. Tässä itse olen jo useamman viikon potenut vasemman käsivarren kierteiskalvon revähtymää, joka paranee itsekseen (vai paraneeko?)joskus. Kaiken tekeminen on hankalaa, onneksi en ole vasuri.

Ota kuitenkin rauhallisesti, ettei paraneminen stoppaa. Tänne on luvattu hurjaa hellettä, melkein 30 astetta. Jotkut pitää sellaisesta, minä en oikein eikä meidän mopsit.

Toipumista ja mukavaa dolce far nienteä!

pinea kirjoitti...

Auts! Pikaista paranemista.

Airelle kirjoitti...

kiitos toivotuksista. käsi paranee tosi mukavasti. toivottavasti käsivarsikin toipuu pian.
hellettä taas riittää. yölläkään ei juuri viilene, tuulettimet ovat kovassa käytössä.

Fifi kirjoitti...

Hienoa, että operaatiosi sujui helposti ja kivuttomasti! Ilmoittelehan, kun kätesi kestää autolla ajon, niin toteutetaan se tapaamissuunnitelma.