sunnuntai 9. toukokuuta 2010

VIIME VIIKOLTA


Viime viikolla unohdin näyttää kuvia sunnuntain retkestämme. Koiran kanssa kolmistaan ajelimme Aix-en-Provencen ja Montagne Sainte Victoiren toiselle puolelle, Rousset'n kylään. Eräs rakkaista ystävistäni muutti Marseillesta sinne, pikkukylän rauhaan.


Tarkoituksena oli mennä Sainte Victoiren rinteille piknikille, mutta harmiksemme satoi. Söimme siis piknikkimme ystäväni pikku kodissa. Iltapäivällä onneksi ilma vähän kirkastui ja lähdimme sulattamaan herkkuja kiipeilemällä Sainte Victoirelle. Sain siitä pari kuvaa harvinaisemmasta kuvakulmasta, koska olen tottunut näkemään sen Aix-en-Provencen puolelta.


Ilma on ollut todella epäkeväinen. Huhti- toukokuun vaihteen sijasta tuntuu, että elämme syksyä. Vettä tulee niin paljon, että ensi kesänä tuskin tarvitsee pelätä kuivuutta, vesivarastojen pitäisi olla täydet. Nuo sivupalkissani olevat ihanat punaiset ruusut eivät ilahduttaneet meitä kuin muutaman päivän,  niiden kauneus meni saderyöpyissä pilalle.

Perjantaina otin matkalaukkuni ja koirani kainaloon ja muutin Fourquesin kylään Gardin departtementtiin. Sanoin väliaikaisesti hyvästit työpaikalleni puutarhassa. Ensi maanantaina vaihdan toiseen puutarhaan kolmeksi viikoksi. Kyseessä on pieni taimitarha, joka tuottaa aromaattisten ja lääkekasvien sekä joidenkin kasvisten taimia orgaanisesti. Kerron siitä lisää, kunhan olen aloittanut työpaikallani.


ps. Marseille trop puissant: viime viikolla Olympique de Marseillesta tuli Ranskan jalkapallomestari, kahdeksantoista vuoden odotuksen jälkeen.

1 kommentti:

pinea kirjoitti...

Oletko ihan vakituisesti muuttamassa? Onnea uudesta - väliaikaisesta? - työpaikasta, kuulostaa kiinnostavalta! :)