lauantai 12. syyskuuta 2009

NIMEN MUKAISESTI

laventelin tuoksua…
Nyonsissa toimiva Distillerie eli tislaamo, joka uuttaa tuoksuja lähinnä laventelista, on varsinainen turistimagneetti. Koko kesän sen pihalla toimiva iso tislaaja antaa hyvän kuvan siitä, miten tislaus sujuu. Siihen ajetaan kuormurikaupalla laventelia, joka miesvoimin rynnitään sisään tislaajaan. Voimakas laventelin tuoksu käärii jatkuvasti sisäänsä koko tislaamon ympäristön, mutta niinä aikoina, jolloin tislaamo toimii, kaupungin yllä roikkuu aivan liian voimakas laventelisavun katku.

3 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Piti käydä nuuhkaisemassa laventelisaippuaani. Ehkä todella liika laventeli on liikaa, mutta sen tuoksu on totisesti mieleinen! Siitä on innostunut jo pari tuttuani, pitää pyytää Fifiä tuomaan kassillinen laventelintuoksua syksyymm.

Tuikku kirjoitti...

Haaveenani on ollut nähdä laventelipellot kukinta aikaan, mutta vielä ei olla ehditty sinne asti...

Airelle kirjoitti...

itsekin pidän kovasti laventelin tuoksusta (mistä nimi blogillenikin), mutta se käry, joka tulee isojen laventelivuorien tislauksesta, se on käsittämättömän kamala ja kun se peittää koko vanhan kaupungin alleen, niin hengitä siinä sitten.
olin aikeissa mennä kuvaamaan laventelipeltoja tänä vuonna, mutta aika loppui kesken ja kamerakin voisi olla parempi. loogisesti ne laventelit, joita tislataan pitkin kesää, ovat edellisen vuoden satoa, koska laventeli korjattiin vasta vähän aikaa sitten, mutta en tiedä, missä ja miten se sitten säilötään seuraavan kesän tislausnäytöksiä varten.
hyvää viikonloppua!