sunnuntai 18. syyskuuta 2011

TAAS ON SE AIKA VUODESTA...

jolloin ilmassa leijuu, kollegan sanoja mukaillen, sellainen ”dagen efter” -tuoksu. Teillä matelee traktoreita peräkärryineen, täynnä tämän vuoden rypäleitä. Tai tyhjiä, kotimatkalla viinikellareista. Isoilla tiloilla on yleensä oma ”kellari”, cave, jossa viinit valmistetaan, mutta monen tilan rypäleet matkaavat osuuskunnan, coopérative, viinikellariin. Juuri sellainen on maatalouskouluni takana ja usein ulos astuessa vastaan tulee käyvien rypäleiden imelähkö tuoksu.

Helycrusum stoeca

Ja mitä sitten olen hommaillut, kun en edes ennätä blogia päivittää? Kuvia on tullut otettua paljon, mutta niiden läpi käyminen tuottaa vaikeuksia. En ole keväästä ehtinyt löhötä yhtään, työharjoittelut ja koulutyö ovat vuorotelleet tiukkaan tahtiin. Koulutunteja riittää vielä kuukauden verran, mutta olen jo etsiskellyt työpaikkaa täyttämään talven tyhjiä tunteja, vaikka koulutöitäkin on rästissä melkoisesti odottamassa syksyn hämäriä aikoja.

Centaurea cyanus
Tätä kirjoittaessa katselen samalla uusintoja kesällä pyörineestä tositelevisio -sarjasta, L'Amour est dans le pré, joka on ranskalainen toisinto Suomessakin pyörineestä Maajussille morsian -ohjelmasta. Se kertoo maanviljelijöiden miehen tai vaimon-etsinnästä. Se vetoaa minuun maaseutuläheisyydellään ja näyttää pikakuvia eri puolilta Ranskaa. Mikä on mukavaa television Pariisi -keskeisyyden keskellä, vaikkakin tuo kuva on vähän liiankin idyllinen. Itse en ole puolison etsinnästä kiinnostunut, mutta viljelyyn rythymiseni lähestyessä on kiva katsella kuvia toisten maatiloista, kylläkin täysin erilaisista kuin mitä itselleni toivon.

 Verbascum thapsus

Minulla on juuri maatilkun etsiminen täysillä käynnissä, koska ilman tietoa palstasta on lopputyön kirjoittaminen vaikeaa. Toivottavasti minulla on pian mukavia uutisia kertoa. Sitä odotellessa muutamia pikasilmäyksiä menneeseen kauteen.

Salvia-pelto maatilavierailulla


Ihania traktoreita biologisen maanviljelyn messuilla Valencen lähistöllä syyskuun alussa.


Olin kahteen kertaan harjoittelussa myös pienellä yrttitarhalla ja se oli minusta todella mukavaa hommaa.
Kävimme myös kerran harjoitteluohjaajani kanssa keskiviikkoisilla markkinoilla Uzèsissä ja sain myytyä yli neljän sadan edestä kasveja. Ihmeellisen moni turistikin osti muistoksi provencelaisen kasvin.

Alambic, tislauslaite ruusuveden tislaukseen Uzèsin markkinoilla.


Kauniin syksyn jälkeen eilen ja tänään sataa. Tietysti viikonloppuna, kun lopultakin olisi aikaa käydä koiraa kävelyttämässä. Onneksi olemme koulun kanssa olleet tällä viikolla kahdella koko päivän kasvitieteellisillä kävelyretkellä ja torstaina otin Ninankin mukaan. Luulen, että Nina luuli meidän olevan metsästämässä, metsästyskoira kun on, ja se yritti parhaansa mukaan etsiä meille riistaa, mutta meitä kiinnostivat vain kasvit.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista tuo mahdollisen maatilan ja viljelymaan etsintä, ja mitä aiot siellä kasvattaa.Kerrothan siitä lisää kun aika on kypsä. syyshelteisin terv. paskeriville

Airelle kirjoitti...

totta kai, kerron lisää, kun projekti alkaa selkeytyä. yksi maapalsta on jo katsastettu. :)