sunnuntai 21. elokuuta 2011

SYKSY ON TÄÄLLÄ

- ei vaiskaan. Päivälämpötilat nousevat vielä yli kolmenkymmenen viiden ja aurinko helottaa. Mutta, jos menette markettiin, näette jo koulutarvikkeiden isot vuoret ja syysvaatteiden rivit odottamassa. Kuka haluaa ostaa talvivaatteita, kun ulkona aurinko paahtaa ja helle tukahduttaa?


Kouluhan alkaa täällä vasta kuun lopussa. Elokuun viimeisen puoliskon lomalaiset ovat juuri saapuneet etelään. Silti, kesä on mennyt ohi nopeaa vauhtia ja päässäni alan jo olla valmis uuteen kauteen. Nyt on meneillään pieni hengitystauko ja sitten on edessä viimeinen rutistus koulussa.Kesäni on kulunut lähinnä harjoittelussa eri peloilla ja perjantaina heitin hyvästit viimeiselle harjoittelupaikalle ja harjoittelulle yleensä. Ensi kerralla olen pelloilla ensi vuonna ja toivottavasti jo omilla viljelyksilläni. Tähän väliin voisinkin laittaa muutaman kuvan harjoittelupaikastani.


Jardin de Mazet on tunnetun yrttituntijan, Marie d'Hennezelin kotitila Sevennien etelärinteillä, lähellä Anduzen kaupunkia. Maatilalla on viljelysten lisäksi luontopolku, jolla voi tutustua Sevennien luontoon ja maisemaan sopiviin terassiviljelmiin, viljeltyihin yrtteihin ja yrttikuivaamoon. Polku päättyy tietysti kaupalle, josta voi ostaa tilan yrtiteetä ja juomia.
Meitä oli kuusi työntekijää, kaksi täysaikaista, kaksi osa-aikaista, yksi kesätyöntekijä ja minä. Siellä me huhkimme kukkapelloilla ja poltimme olkapäämme.

2 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Mietin ihan samaa katsellessani tänään talvivaatteita kauppojen ikkunoissa ;) Vaikka ei sillä, odotan - viileää - syksyä innolla...

Ihanissa paikoissa olet saanut työskennellä! Kuvittelen mielessäni kaikkien niiden yrttien - laventelinkin? - tuoksun!

Airelle kirjoitti...

itse asiassa ei laventelia missään ;)