tiistai 6. tammikuuta 2009

Weekend

Ensinnäkin, hyvää uutta vuotta kaikille, tutuille ja tuntemattomille lukijoille !

Mikä karrrrmea talvi ! Syksyllä satoi paljon enemmän kuin normaalisti. Pilvet peittivät taivaan ja valon määrä oli paljon matalampi kuin tavallisesti talvella. Melkein kuin olisin ollut Helsingissä.
Ja nyt meille on koittanut oikea talvi. Jo päiväkausia on ollut tavattoman kylmä. Nizzassa kuulemma sataa lunta, onneksi sitä ei vielä ole näkynyt täällä. Paras koputtaa puuta.
Tällaisella ilmalla tekee mieli olla vain kotona, istua lämmityksen vieressä ja lukea tai töllätä telkkaa (vaikkakin meillä on 100 kanavaa eikä mitään katsottavaa, kuten suurempi puoliskoni sanoisi). Mistä tämä ensimmäinen kuvani, todellinen viikonloppuasetelma.



Sen verran uskalsimme laittaa nenäämme ulos, että kävimme kävelyllä Arlesissa. Kävimme santons –näyttelyssä. Santons ovat täällä Provencessa yleisiä pieniä savihenkilöitä, joista yleensä muodostetaan seimiaiheita, mutta myös muita aiheita, kuten paikallisia hahmoja. Näyttelyssä oli sekä perinteisiä santoneja että modernimpia laitoksia. Eksoottisena lisänä oli myös haitilainen osasto, jossa oli kaikista mahdollisista aineista, puusta, alumiinista jne. tehtyjä uskonnollisia kuvia ja veistoksia.
En saanut hyviä kuvia näyttelystä, mutta tässä muutama kuva aurinkoisesta Arlesista niille, jotka eivät ole koskaan nähneet siitä kuvia. Joku päivä otan parempia kuvia kaupungista, jossa olisi erittäin paljon kaunista kuvattavaa. Oikeastaan haluaisin paremman kameran, jotta saisin hyviä kuvia myös kauempana olevista kohteista.



Cloître St. Trophime, missä näyttely pidettiin.



Eglise St. Trophime, luostarin kirkko nähtynä luostarin sisäpihalta.


Lopuksi kuva Arlesin sydämestä, Rooman aikaisilta Areenoilta, joita on viime aikoina remontoitu ja tässä hieno lopputulos.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipas ikävä takaisin Ranskaan! Ihania kuvia ja varsinkin mies tykkäisi tuosta Ricard-kuvasta:-) Asuimme itse 1,5 vuotta Dordognessa ja ensi viikon perjantaina tulee pieni Jules-poika Arlesista meille vaihtoon 10 päiväksi. Oma poika tulee sinne päin sitten toukokuussa vaihtoon.

Oikein hyvää talven jatkoa sinne kauas!

Airelle kirjoitti...

Jules voikin sitten kertoa lumesta Provencessa! Kuten seuraavista viesteistä huomaat, vähän yllättävästi meilläkin on oikea talvi. Hyvää jatkoa sinne koto-Suomeen ja hyviä laskusäitä
T. airelle