sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

PARI VIIKKOA SITTEN...

Tulin luvanneeksi kuvia parin viikon takaa. Muut hommat ovat vieneet aikani, mutta kun nuo kuvat ovat koneella, niin näytän teille kuitenkin niistä muutamia. Paikka : Nîmes. Tilaisuus : Feria.
Ihmisten vilinää Nîmesin kaduilla.
Corridan hevoset lämmittelevät ennen härkätaistelun alkua Nîmesin areenoiden takana.
Nîmesin areenat.
Nîmes on suurempi kaupuni kuin Arles ja sen Feriakin on samoin suurempi ja näyttävämpi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävimme Nîmesin Ferialla, vaikka kaupungin jo tunsinkin aikaisemmasta. Ja saimmekin silmät täyteen ihmettelemistä. Kuten muutenkin, jätimme corridat väliin, mutta niiden lisäksi oli paljon muutakin ohjelmaa tarjolla useamman päivän ajan.

Nîmesin kuuluisa Maison Carrée ja ihmisten paljous.

Hevoskulkue Maison Carréen edessä.


Hevoset olivat kunniapaikalla. Tarjolla oli hevoskavalkaadia, hevostaituruusnäytoksiä ja myös hevoscorrida (ohjelman mukaan). Lisäksi oli iso Foire eli liikkuva huvipuisto, jollaiset kuuluvat aina kuvaan joka kylän ja kaupungin nimikkojuhlilla. Ja tietysti bodegoja eli baari-ravintoloita kadunvarret täynnä sammuttamassa valtavien ihmispaljouksien janon ja nälän. Vilinässä oli mukana moni camelot eli liikkuva krääsäkauppias. Tämän vuoden hittituote näytti olevan värivaloisina välähtelevät aurinkolasit( ?!).

Ei kommentteja: